Aja päästöttömästi | Greenreality

Aja päästöttömästi

Meille arjen autoilijoille on olemassa tavallisten liikennepolttoaineiden, kuten bensiinin ja dieselin lisäksi, myös muita hyviä vaihtoehtoja. Auto voi käydä myös bio- tai maakaasulla ja sähköllä. Kun huristelet biokaasuautolla, säästät luonnonvaroja sekä selvää rahaa!

Miksi biokaasu?

  • Edullista
  • Puhdasta polttoainetta
  • Kotimaista
  • Kun valitset biokaasun, olet edelläkävijä ja mukana vihreässä kehityksessä!

 

Säästä rahaa

Biokaasu ja maakaasu ovat liikennepolttoaineina halvempia kuin bensiini tai diesel. Tankkausasemilla kaasun hinta ilmoitetaan litran sijaan kiloa kohden. Kaasuauton käytöstä joutuu maksamaan käyttövoimaveroa, mutta se on pienempi kuin dieselautojen käyttövoimavero. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että jos ajaa yli 10 000 kilometriä vuodessa, niin kaasuautoilu tulee dieselautoilua halvemmaksi. Kun ajaa biokaasuautolla, säästää vähintään noin kolmanneksen polttoainekustannuksissa. Tulevaisuudessa biokaasu on todennäköisesti vielä halvempaa, kun tankkauspaikat lisääntyvät ja kilpailu kasvaa.

 

Aja ympäristö edellä

Biokaasu on uusiutuva polttoaine. Kun huristelee biokaasulla, niin autoilun hiilidioksidipäästöt ovat laskennallisesti nolla. Biokaasu ei myöskään sisällä rikkiä tai raskasmetalleja, joita vapautuisi palamisprosessissa. 

Kaasuautolla voi ajaa sekä bio- että maakaasulla. Käytännössä biokaasuauton hiilidioksidipäästöt ovat 97 prosenttia pienemmät bensiiniautoon verrattuna. Vertailun vuoksi jos ajaa maakaasulla, niin ajamisen tuottama hiilidioksidipäästö on 25 prosenttia pienempi kuin bensiiniauton. 

Biokaasun etuihin lukeutuu se, että se on kotimaista. Biokaasua ei tarvitse tuoda tänne muulta maailmalta pitkiä matkoja, kuten öljypohjaisia polttoaineita. Gasumin tankkauspisteillä myytävä biokaasu on tuotettu Suomessa ja tulevaisuudessa Lappeenrannassa voi tankata paikallista, Etelä-Karjalan alueella tuotettua kaasua!

Tankkauspisteet

Biokaasua voi tankata jo monissa paikoissa varsinkin Etelä-Suomessa. Tällä hetkellä Lappeenrantaa lähimmät tankkauspisteet löytyvät Lappeenrannasta ja Imatralta.

Kaasun tankkauspisteitä tulee ja on suunnitteilla jatkuvasti lisää eri puolille Suomea ja Lappeenrantaankin.

Lappeenrannan ja Imatran bio- ja maakaasun tankkausasemat

Lappeenranta, Simolantie 14
Imatra, Kertakaari 4

 

Suomen muut kaasutankkausasemat
 

Auton voi muuntaa kaasulla käyväksi

Auton voi muuntaa jälkikäteen kaasulla käyväksi. Muuntotyö ja sen jälkeinen katsastus liikennekäyttöön tehdään siihen valtuutetussa yrityksessä. Muuntotyö voidaan tehdä sekä bensiini- että dieselautoon.

Dieselautoa ei voi kuitenkaan täysin muuttaa kaasulla käyväksi, sillä muuntamisen jälkeen kaasulla ja dieselillä käyvän auton moottori käyttää edelleen noin 15-prosenttisesti polttoaineena koko ajan dieseliä, jolloin hiilidioksidipäästöt jäävät hieman korkeammiksi kuin kaasu–bensiini-käyttöisessä autossa.

Muuntotöitä tekeviä yrityksiä

 

Terra Gas Finland

 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.