Matti Muovinen WANTED! haastekampanja roskien keräämiseksi | Greenreality

Matti Muovinen WANTED! haastekampanja roskien keräämiseksi

Matti Muovinen WANTED! on vuonna 2019 alkanut haastekampanja roskien keräämiseen. Haastamme Sinut, asukkaan, perheen, asukasyhdistyksen, koululaisen, opiskelijan, työpaikan, kaveriporukan, yrityksen, päättäjän ja kaikki muut keräämään roskia eri puolilta kaupunkia ja maailmaa. 

Haastekampanjan aikana 7.-9.5. tarjoamme roskapusseja, hanskoja ja roskanpoimintavälineitä. Kerätyt roskat voi kampanjaiikonloppuna 7.-9.5.2021 viedä EKO-pisteille, joista EKJH noutaa ne pois. Haastamme toki keräämään roskia muulloinkin, silloin kerätyt roskat laitetaan kuivajätteeseen. 

Pusseja, hanskoja ja roskanpoimijoita voi hakea lainaksi Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta, Pohjolankatu 14

  • perjantaina 7.5. klo 9-16,
  • lauantaina 8.5. klo 10-12 ja 15-17 sekä
  • sunnuntaina 9.5. klo 10-12.

Lisäksi hanskoja ja roskapusseja voi noutaa myös Lappeenrannan Matkailuinfosta Iso-Kristiinasta pe klo 9-16.

Mukana kampanjassa ovat tänäkin vuonna mm. Lappeenrannan Lions Clubit, Leijonat puhtaitten vesien puolesta -kampanjalla. Myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ja Lappeenrannan yhdistyksen Möllö Pöötinen ovat mukana. Jaa kuvia ja kokemuksiasi somessa #mattimuovinenwanted! tai #tuntitoukokuussa. 

Vuonna 2021 teemme kaiken isommin

Matti Muovinen WANTED! -roskien keräyskampanja järjestetään Lappeenrannassa 7.-9.5.2021. Sen lisäksi haastamme koko maailman mukaan keräämään roskia toukokuussa yhden tunnin ajan. 

#tuntitoukokuussa #zeropollutionhour on kannanottomme suureen haasteeseen

#tuntitoukokuussa -kampanjan avulla tavoittelimme sitä, että jokainen käyttäisi yhden tunnin ajastaan roskien keruuseen. Haastekampanja oli käynnissä koko toukokuun eli 1.-31.5.2021. 

Kansainvälinen haastekampanja järjestetään yhdessä ympäristöpääkaupunki Lahden kanssa. Se on myös Euroopan vihreän viikon oheistapahtuma. Asukkaita kannustetaan osallistumaan molempiin haasteisiin. 

Ohjeita keräilijöille

  • Katso tarkoin ja harkitse aina, mitä poimit.
  • Pukeudu värikkäästi ja näkyvästi. Huomioi liikenne ja muut liikkujat.
  • Hauskinta ja turvallisinta on keräillä pareittain.
  • Varo teräviä esineitä, rikkinäisiä laseja, piikkejä tai ruiskuja. Kerää ne tyhjään pulloon tai kanisteriin ja sulje korkki. Älä koskaan laita niitä muovipussiin muun roskan joukkoon.  Pistävät ja viiltävät roskat voivat muovipussissa vahingoittaa sinua tai jätteiden käsittelijöitä.
  • Kerää erikseen vaaralliset jätteet: (akut, maalipurkit, öljyiset jätteet, lääkkeet, kemikaalit). Ne voi myös tuoda EKO-pisteelle jäteastioiden viereen tai ilmoittaa niiden sijainnin järjestäjille.
  • Muista siivouksenkin yhteydessä noudattaa poikkeusolojen aikana annettuja ohjeistuksia huolellisesti.
  • Sulje huolella pussien ja jätesäkkien suu. Avonaiset pussit houkuttelevat tonkijoita ja roskat leviävät uudestaan ympäristöön.

Ohje roskankerääjille

Lisätietoja: 

Raija Aura, 040 5843 278,
raija.aura(at)lappeenranta.fi

Salme Muurikka, 040 3673 3393
salme.muurikka(at)lappeenranta.fi

Tehdään yhdessä siisti juttu!