Greenreality-kodit – vihreämpi tulevaisuus koti kodilta | Greenreality

Greenreality-kodit – vihreämpi tulevaisuus koti kodilta

Greenreality-kodit
– vihreämpi tulevaisuus koti kodilta

Haluatko liittyä ilmastotalkoisiin samanhenkisten asukkaiden kanssa? Haluatko vähentää kotisi energiankulutusta, pienentää asumiskustannuksiasi sekä vähentää syntyvän jätteen määrää? Kiinnostaako sinua oma energiantuotanto tai kestävät liikkumisratkaisut? Nyt on mahdollisuus saada maksutta uusinta tietoa ja käytännön vinkkejä vastuulliseen sekä säästävään asumiseen ja elämiseen. Edellytämme intoa ja uteliaisuutta, mutta toiminta on täysin vapaaehtoista.

Osallistu Greenreality-kodit  –toimintaan seuraavilla tavoilla:

 • Tunnista asumisesi ja elämisesi hiilijalanjälki
 • Suomen Ympäristökeskuksen Ilmastodieetti-laskurilla: ilmastodieetti.fi  TAI
 • Sitran Elämäntapatestillä: elamantapatesti.sitra.fi
 • Tunnista toimet, joita voit tehdä hiilijalanjäljen pienentämiseksi
 • Tee tämä itsenäisesti ottamalla käyttöön itsellesi sopivia kestävän asumisen käytäntöjä esim. Sitran 100 fiksua arjen tekoa -listasta TAI
 • Osallistu Greenreality-kodit -työpajaan, jossa pääset asiantuntijoiden tuella laatimaan tiekartan kotisi hiilijalanjäljen pienentämiseksi (tutustu edellisen työpajan ohjelmaan: www.greenreality.fi/yritykset/greenreality-tapahtumat/greenreality-kodit-aloitustyopaja)
 • Osallistu halutessasi syksyllä 2019 kuukauden mittaiselle kokeilujaksolle, jossa kodit valitsevat kokeiltavakseen itselleen sopivia kestävää asumista edistäviä palveluja ja toimintoja. Valikoimassa voi olla esim. yhteiskäyttöautopalvelu, sähköpyörä, kauppakassipalvelu, ylijäämäruokien pelastaminen, energian säästöön liittyvät palvelut. ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT.
 • Osallistu maksutta koulutuksiin ja tilaisuuksiin kestävän asumisen ja elämisen aihepiiristä
 • Saa uusinta tietoa ja käytännön vinkkejä uutiskirjeen (tilauslomake sivun lopussa), Greenreality.fi-sivuston ja Facebook-ryhmän (https://www.facebook.com/groups/454356498439076/) kautta.
 • Innostu ja innosta muitakin mukaan!
   

Haetaan koteja testaamaan kestävän arjen palveluita ja yrityksiä tarjoamaan palveluita testattavaksi
ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT

Ilmoita kotisi mukaan kokeilujaksolle

Osana Greenreality-kodit –toimintaa järjestetään syksyllä 2019 kuukauden mittainen kokeilujakso. Kokeilujaksolle osallistuvat vapaaehtoiset kodit pääsevät testaamaan erilaisia kestävää elämäntapaa edistäviä palveluita ja toimia.

Kotitaloudet laskevat yhteisessä aloitustyöpajassa 2.9. asiantuntijoiden avustuksella oman hiili- ja materiaalijalanjälkensä ja laativat tiekartan jalanjälkensä pienentämiseksi. Tiekartasta kotitaloudet poimivat asioita, joita haluavat lähteä testaamaan kokeilujakson aikana. Kokeiltavana tulee olemaan esimerkiksi erilaiset kestävät ja edulliset liikkumistavat, kotiinkuljetuspalvelut, ilmastoystävällinen ruokavalio sekä kodin energiatehokkuuteen ja kestävään kuluttamiseen liittyvä neuvonta tai palvelut.

Kokeilujaksolle voivat ilmoittautua mukaan kaikenkokoiset kotitaloudet, niin suurperheet, kimppakämpät kuin yhden hengen taloudetkin. Asumismuoto voi olla yhtälailla kerrostalo kuin omakotitalokin ja asunto voi sijaita kaupungissa tai maaseudulla. Kodin ei ole tarvinnut olla aiemmin mukana Greenreality-kodit -toiminnassa.

Toiveena on, että ainakin osa kokeilujaksolle osallistuvista kodeista haluaisi kertoa kokemuksistaan mediassa ja greenreality.fi –sivustolla ja toimia siten innostavana esimerkkinä muille lappeenrantalaisille kodeille.

Kotitalouksien haku kokeilujaksolle jatkuu 23.8. asti.
Aloitustyöpaja järjestetään 2.9.2019.
Kokeilujakso järjestetään 21.9.–20.10.2019.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE KOTITALOUKSILLE

 

Ilmoita yrityksesi mukaan kokeilujaksolle

Kokeilujaksolle haetaan mukaan yrityksiä, jotka voivat tarjota kokeiltavaksi erilaisia tuotteita tai palveluita liittyen kestävään asumiseen, liikkumiseen, syömiseen ja kuluttamiseen. Yrityksen tuote / palvelu voi olla kotitalouksien käytettävissä koko neljän viikon kokeilujakson ajan tai vaihtoehtoisesti se voi olla lyhyemmässä testikäytössä. Yritysten lisäksi jaksolle toivotaan yhteistykumppaneiksi myös yhteisöjä, jotka voivat tarjota esimerkiksi neuvontaa liittyen kestävään asumiseen ja syömiseen.

Yritykset saavat kokeilujaksosta näkyvyyttä tarjoamalleen tuotteelle tai palvelulle, kasvua liiketoiminnalleen sekä näkyvyyttä kestävän kehityksen edistäjänä.

Yrityksien haku kokeilujaksolle jatkuu 23.8. asti.
Aloitustyöpaja järjestetään 2.9.2019.
Kokeilujakso järjestetään 21.9.–20.10.2019.

ILMOITTAUTUMISLOMAKE YRITYKSILLE
 

Ilmoittaudu kokeilujaksolle ja ole mukana kestävän tulevaisuuden kärkijoukoissa!!

 

*****************************************************************************************************************************************

Tilaa Greenreality-kodit -uutiskirje alla olevalla lomakkeella.

Liity Greenreality-kodit Facebook-ryhmään osoitteessa: https://www.facebook.com/groups/454356498439076/

Lisätietoja toiminnasta: sanna.laukkanen@lappeenranta.fi, 050 532 6187

*****************************************************************************************************************************************