Ideri | Greenreality

Ideri

Ideri

Sisustus- ja kuvituspalvelu Lappeenrannan keskustassa

Ideri on sisustus- ja kuvituspalvelu, jonka kivijalkamyymälä sijaitsee Lappeenrannan keskustassa Tasihin talossa.  Puodissa työskentelee akvarellitaiteilija Heli Pukki, joka on erityisesti tunnettu postikorteistaan. Heli myös runoilee, kuvittaa koulukirjoja ja tekee tilaustöitä.

Greenreality-kumppanina Ideri tmi on sitoutunut luopumaan sellofaanin käytöstä tuotteiden pakkauksissa. Tuotteet pakataan luontoystävällisesti ja kestävästi kierrätyskartonkipakkauksiin. Lisäksi yrityksen jätejaemäärää tarkkaillaan ja vähennetään. Ideri pyrkii kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti jätejakeet ja vähentää kaatopaikalle menevän jätteen minimiin.

Kohti vihreämpää ajattelutapaa

Greenreality-kumppanuuden tuomat tavoitteet ovat noin kuuden kuukauden jälkeen Iderissä jo erittäin hyvällä mallilla. Sellofaania ei enää käytetä pakkausmateriaalina ja muovin käyttäminen on muutoinkin vähentynyt merkittävästi. Jätteiden määrä ylipäätään on pienentynyt ja sitä tarkkaillaan aktiivisesti. Kumppanuus on muuttanut kokonaisuudessaan liikkeen ajattelutapaa ja toimintaa ympäristöystävällisempään suuntaan.

Vihreämpi ajattelutapa näkyy tavoitteiden lisäksi muussakin Iderin toiminnassa. Yrityksessä on siirrytty energiatehokkaampaan LED-valaistukseen ja lattialämmityksen lämpötilaa on alennettu. Korttien tuotannossa on siirrytty pieniin painomääriin ja enemmän käsityöhön, jolloin ylitse jäävien tuotteiden määrä vähenee.

”Monesti teot ympäristön hyväksi ovat työläitä mutta oman ärsytyskynnyksen ylitse pääsemisen jälkeen muodostuvat rutiinit. Ympäristön hyväksi tehdyistä teoista tulee hyvä mieli, eikä pieni ärsytys kulutustottumuksien muuttamisessa kestä kauaa.”

-Heli Pukki, Ideri

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.