Kinnusen talo | Greenreality

Kinnusen talo

Tyylikäs jugendtalo Lappeenrannan keskustassa

Liittynyt kumppaniksi: 4.6.2020
Tavoitteet 4.6.2020 -:
- Lämpövuotoja torjutaan eristeillä. 
- Vuotoreitit, kuten ilmanvaihtokanavat tarkistetaan. 
- Parannetaan tilojen eristystä. 

Kinnusen talo

Kinnusen talo

Perinteikäs rakennus energiatehokkaammaksi

Kinnusen jugendtalo sijaitsee Lappeenrannan keskustassa. Suutarimestari Pekka Kinnunen rakennutti kulmatalon ja piharakennuksen rakennusmestari Pekka Roihan piirustusten mukaan. Kinnusen talo rakennettiin Valtakadun ja Snellmaninkadun risteykseen vuonna 1909. Tällä hetkellä rakennuksen omistaa Jaana Kinnunen, joka on ottanut rakennuksen pelastamisen asiakseen.

Kulmarakennuksen alin kerros on tiilirakenteinen ja toisen kerroksen runko on hirttä. Kulmaviistouksen ja sen päällä olevan kulmatornin lisäksi rakennuksen keltaiseksi rapattua julkisivua hallitsevat myymälöihin johtavat jugendkoristeiset sisäänkäynnit ja leveät yläosaltaan pieniruutuiset näyteikkunat sekä asuin kerroksen erkkeriulokkeet ja ruutuihin jaetut suorakaideikkunat. Rakennus on edelleen asuin- ja liikekäytössä.

Kinnusen talo sitoutuu Greenreality-kumppanina parantamaan talon energiankäyttöä. Tätä toteutetaan torjumalla lämpövuotoja eristeillä, tarkastamalla vuotoreittejä, kuten ilmanvaihtokanavat sekä parantamaan muutoinkin tilojen eristystä. 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.