Lappeenranta | Greenreality

ÄLÄ MITTAA SANOILLA.
MITTAA TEOILLA.

Lappeenranta

Mikä Greenreality?

Greenreality on vihreää tulevaisuutta luova ajattelu- ja toimintamalli, johon me Lappeenrannassa sitoudumme. Se on ekologista ajattelua, vihreää tietoa, vastuullisia valintoja ja ennen kaikkea tekoja kestävän huomisen puolesta.

Me Lappeenrannassa olemme panostaneet ennakkoluulottomasti vihreisiin tekoihin. Olemme toimineet edelläkävijänä monissa kestävän kehityksen ratkaisuissa ja tehneet aktiivisesti toimenpiteitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, jätteiden kierrättämiseksi ja vesistöjen kunnostamiseksi. Vihreä Lappeenranta on nostettu kaupungin strategiassa keskeiseksi tavoitteeksi niin asukkaiden viihtyisyyden kuin elinkeinopolitiikan näkökulmasta.

Tavoitteemme ovat kovat. Haluamme olla ympäristöä säästävän toiminnan mallikaupunki, joka tekee töitä etulinjassa kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. Päämääränä on, että vuonna 2050 kaupungissa ei synny kaatopaikalle vietävää jätettä, kaupunki ei tuota ilmastopäästöjä eikä se ylikuluta. Maapallon resursseihin sopeutuvasta kaupungista hyötyvät niin asukkaat kuin yrityksetkin. Yleinen hyvinvointi kasvaa päästöjen ja luonnonvarojen kulutuksen vähentyessä, mikä houkuttelee alueelle uusia asukkaita, matkailijoita, investoijia ja uutta yritystoimintaa.

Lappeenranta on saanut paljon huomiota kestävän kehityksen teoillaan. Alueellamme toimii aktiivinen yritysverkosto Greenreality Network, joka tekee töitä kestävämmän tulevaisuuden eteen. Meidät on valittu WWF:n Suomen ilmastokaupungiksi 2014 ja 2016 sekä Vuoden pyöräilykaupungiksi 2015.  LUT:n kampus on valittu maailman ekologisimmaksi 2013, ja vuonna 2016 kaupunki uusi finaalipaikkansa maailman parhaiden kaupunkien joukossa WWF National Earth Hour City Challenge Capital -kilpailussa.

 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.