Lappeenrantalaiset toteuttavat Greenreality 370 –juhlapuiston yhdessä kaupungin kanssa | Greenreality

26.09.2019

Lappeenrantalaiset toteuttavat Greenreality 370 –juhlapuiston yhdessä kaupungin kanssa

Yhteystiedot

Hannu Tolonen, kaupunginpuutarhuri
p. 040 085 6066, hannu.tolonen(at)lappeenranta.fi

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
p. 040 081 5284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi

 

Lappeenrannan Lauritsalassa on tulossa puiden istutustalkoot 27.9.2019, kun kaupunki istuttaa puita yhdessä asukkaiden kanssa kaupungin 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Hyötiöntien ja Luukkaankadun kulmaukseen sijoittuvaan Greenreality-juhlapuistoon voi kuka tahansa tulla istuttamaan puun. Istutukseen voivat osallistua myös yritykset tai yhteisöt. 

Istutushankkeeseen osallistuva taho hankkii itse istutettavan puun taimen. Taimia voi hankkia paikallisista puutarhamyymälöistä. Puun taimet maksavat 30–50 euroa. Kaupunki hoitaa istutuspohjien teon ja taimien jälkihoidon. Istutuspaikkoja on runsaat sata.

Istutettavana puulajina voi olla joko lehmus, tammi tai serbiankuusi. Lehmus on valittu siksi, että Lappeenranta lehmusten kaupunki ja tammea taasen on runsaasti muutenkin Lauritsalan alueella. Serbiankuusi kestää havupuista parhaiten ilman epäpuhtauksia.

Istutustapahtuma on Vesan päivänä, 27.9. kello 14–16. Tapahtuman avaa kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.  Päivä on myös Puun Päivä ja tarkoituksena onkin kiinnittää huomiota muun muassa kaupunkipuiden terveyshyötyihin, kertoo kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen.

− Puut ovat tärkeässä roolissa kaupunkiluonnon monimuotoisuuden kannalta.

Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen kertoo, että ilmastonmuutoksen hillintään on useita keinoja, joista jokainen kaupunkilainen voi löytää itselleen sopivan. Puun istuttaminen on yksi tapa osallistua ilmastotalkoisiin.

− Metsät ja puut ovat tärkeitä hiilinieluja. Kuutio puuta sitoo tonnin hiilidioksidia. Lappeenrantalaisen hiilijalanjälki on noin 10 tonnia vuodessa.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan istutustapahtumaa.

Puun istuttamiseen osallistumisesta toivotaan ilmoittautumista kaupunginpuutarhuri Hannu Toloselle (yhteystiedot vasemmalla).
 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.