Matti Muovinen WANTED -kampanja käynnistyy | Greenreality

Matti Muovinen WANTED -kampanja käynnistyy

12.04.2019

Matti Muovinen WANTED -kampanja käynnistyy

Matti Muovinen WANTED -kampanja on alkamassa Lappeenrannassa. Haastekampanja muovin ja roskien keräykseen on 29.4.- 13.5.2019.

Kampanja polkaistaan käyntiin lauantaina 4.5. klo 10-13 Lions klubien kanssa. Lions klubit jalkautuvat eri puolille kaupunkia ja tarjoavat eväspussit mukaan kaikille keräilijöille. Kampanjan tuloksia esitellään Muovin kierto -seminaarissa Lappeenrannan Kehruuhuoneella 15.5. klo 12-15. 

Matti Muovinen on eksynyt. Se on hyljättynä heitetty luontoon lojumaan. Kamala luonto uhkaa kätkeä Matin helmoihinsa. Pelasta Matti Muovinen takaisin omiensa pariin! 

Haastekampanja haastaa asukkaita ja yhteisöjä roskien keräämiseen. Mukaan on jo ilmoittautunut länsialueet koulut ja Lappeenrannan Lions klubit. Kerätyt roskat lajitellaan ja tutkitaan, paljonko roskista on esim muovia. Lajiteltu jäte toimitetaan mahdollisuuksien mukaan uusiomateriaaliksi. 

Kerääjät saavat lainaksi roskanpoimijoita, suojakäsineitä ja jätesäkkejä. Kerääjät palkitaan jännittävillä palkinnoilla. Pääpalkinto on lahjakortti Holiday Club Saimaaseen. 

Suomessa jätehuolto toimii hyvin. Silti ympäristöön päätyy edelleen roskia yllättävän paljon. Toivomme herättävämme ihmiset huomaaman kestävän kuluttamisen tarpeellisuuden havainnollistamalla roskien määrää ja niiden haittoja lähiluonnossamme. 

Kampanjan järjestävät Lappeenrannan seudun ympäristötoimi ja Cirwaste -hanke. Kampanjaa rahoittaa Valtionneuvoston kanslia Kokeileva Suomi -hanke ja Motivan Kokeilunpaikka.fi 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 
Raija Aura, p. 040 5843 278, raija.aura@lappeenranta.fi 
Salme Muurikka, p. 040 673 3393, salme.muurikka@lappeenranta.fi