Osallistu kaupunkisuunnitteluun | Greenreality

Osallistu kaupunkisuunnitteluun

Edistetään yhdessä kiertotaloutta ja vihreää Lappeenrantaa

Lappeenrannassa kehitetään kaupungin, yritysten sekä yliopiston yhteistyönä uudenlaista kierrätysmateriaalia, geopolymeerikomposiittia, Etelä-Karjalan metsä- ja kaivosteollisuuden sivuvirroista. Materiaalista tehdään 3D-tulostamalla pilottituotteita, jotka sijoitetaan Lappeenrantaan ja Imatralle. Lisäksi kehitetään kaupunkimallinnusta ja luodaan tulevaisuuden kaupunkikuvasta visioita virtuaalitodellisuuteen. Kehitystoimia tehdään Urban Infra Revolution –hankkeen puitteissa.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita mukaan kehitystyöhön

Viime keväänä järjestettiin ideakilpailu, jossa kaupunkilaiset saivat ehdottaa omia ideoitaan 3d-tulostamalla toteutettavaksi pilottituotteeksi. Ideakilpailu herätti runsaasti kiinnostusta ja verkkokyselyyn vastasi yli 4 000 kaupunkilaista. Asukkailla on ollut mahdollisuus tutustua ja osallistua hankkeen toimintaan erilaisissa työpajoissa. Kehittämistoimia on esitelty esimerkiksi Lappeenrannan kaupungin järjestämissä asukastyöpajoissa, sekä Greenreality-karnevaalissa. Pontuksen koulun läheisyyteen suunnitellaan meluaitaa, jonka tehtävänä on suojata aluetta rataliikenteen melulta. Aidan valmistuksessa hyödynnetään uutta geopolymeerikomposiittia ja se valmistetaan 3D-tulostamalla. Suunnitelmista järjestetään erillinen asukastilaisuus, jossa asukkaat saavat tutustua kehitettävään tekniikkaan, materiaaleihin ja aitasuunnitelmiin.

Kiertotaloudella on suuri merkitys ilmastonmuutoksen torjumisessa, ja jokainen voi vaikuttaa omilla valinnoillaan ympäristöönsä omassa elämässään. Uusien kierrätysmateriaalien ja toimintatapojen rohkea kokeilu sekä kannustaminen niiden käyttöön voi innostaa laajasti ja käynnistää lumipalloefektin. Pienikin teko on tärkeä!

Seuraa kestävän kaupunkikehityksen tulevia tapahtumia ja uutisia Greenreality.fi-sivustolta.

 

 

This project is co-financed by the European Regional Development Fund through the Urban innovative Actions Initiative.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.