Granlund | Greenreality

Hiilijalanjälkeä saataisiin noin 1/3 pienemmäksi muuttamalla ihmisten käyttäytymistä.

Granlund Oy

Granlund

Granlund Oy

Paras energiatehokkuus selville optimoimalla

GRANLUND VIRITTÄÄ RAKENNUSTEN, KIINTEISTÖJEN JA JOPA KOKONAISTEN ASUINALUEIDEN ENERGIATEHOKKUUDEN HUIPPUUNSA OPTIMOIMALLA SUURESTA MÄÄRÄSTÄ VAIHTOEHTOJA ENERGIA- JA KUSTANNUSTEHOKKAIMMAN.

Jokaista suurta rakennushanketta edeltää energia- ja ympäristövaihtoehtojen tarkastelu. Energiatehokkuuden johtava asiantuntija Granlund käyttää energiatehokkuuden mallintamisessa virtuaalityökalua, jonka avulla voidaan minimoida investointi- ja
elinkaarikustannukset sekä energiankulutus.

Optimointityökalu laatii kohteelle 100–1000 vaihtoehtoa muutamassa tunnissa. Se laskee ja vertailee erilaisia rakennushankkeisiin vaikuttavia muuttujia. Optimoinnilla selvitetään esimerkiksi, miten vaihtoehtoiset rakennusratkaisut vaikuttavat energiankulutukseen ja sisäilmaan.

Granlund ei vain laske, vaan myös motivoi. Kiinteistön käyttö ja ylläpito vaikuttavat ratkaisevasti energiatehokkuuteen. Esimerkiksi toimiston sähkökulutus pystytään puolittamaan käyttämällä
laitteita vain tarvittaessa sekä ihmisiä motivoimalla.

– Kiinteistöalan käyttäjälähtöisyydessä on parantamisen varaa. Esimerkiksi hiilijalanjälkeä saataisiin noin 1/3 pienemmäksi pelkästään ihmisten käyttäytymistä muuttamalla, kertoo Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi.
 

Olemme aktiivinen toimija myös somessa, meidät löydät:

Twitteristä: www.twitter.com/GranlundOy
LinkedInistä: www.linkedin.com/GranlundOy
Facebookista: www.facebook.com/GranlundOy

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.