Granlund

Paras energiatehokkuus selville optimoimalla

GRANLUND VIRITTÄÄ RAKENNUSTEN, KIINTEISTÖJEN JA JOPA KOKONAISTEN ASUINALUEIDEN ENERGIATEHOKKUUDEN HUIPPUUNSA OPTIMOIMALLA SUURESTA MÄÄRÄSTÄ VAIHTOEHTOJA ENERGIA- JA KUSTANNUSTEHOKKAIMMAN.

Jokaista suurta rakennushanketta edeltää energia- ja ympäristövaihtoehtojen tarkastelu. Energiatehokkuuden johtava asiantuntija Granlund käyttää energiatehokkuuden mallintamisessa virtuaalityökalua, jonka avulla voidaan minimoida investointi- ja
elinkaarikustannukset sekä energiankulutus.

Optimointityökalu laatii kohteelle 100–1000 vaihtoehtoa muutamassa tunnissa. Se laskee ja vertailee erilaisia rakennushankkeisiin vaikuttavia muuttujia. Optimoinnilla selvitetään esimerkiksi, miten vaihtoehtoiset rakennusratkaisut vaikuttavat energiankulutukseen ja sisäilmaan.

Granlund ei vain laske, vaan myös motivoi. Kiinteistön käyttö ja ylläpito vaikuttavat ratkaisevasti energiatehokkuuteen. Esimerkiksi toimiston sähkökulutus pystytään puolittamaan käyttämällä
laitteita vain tarvittaessa sekä ihmisiä motivoimalla.

– Kiinteistöalan käyttäjälähtöisyydessä on parantamisen varaa. Esimerkiksi hiilijalanjälkeä saataisiin noin 1/3 pienemmäksi pelkästään ihmisten käyttäytymistä muuttamalla, kertoo Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Olemme aktiivinen toimija myös somessa, meidät löydät:

Twitteristä: www.twitter.com/GranlundOy
LinkedInistä: www.linkedin.com/GranlundOy
Facebookista: www.facebook.com/GranlundOy

1960 PERUSTETTU GRANLUND ON TALOTEKNIIKKASUUNNITTELUN, KIINTEISTÖ-, ENERGIA- JA YMPÄRISTÖASIOIDEN KONSULTOINNIN SEKÄ OHJELMISTOJEN ASIANTUNTIJAKONSERNI, JONKA KESKEISTÄ OSAAMISTA ON ENERGIATEHOKKUUS.
YRITYS TOIMII 16 PAIKKAKUNNALLA JA TYÖLLISTÄÄ NOIN 600 ASIANTUNTIJAA.

LAPPEENRANNASSA TOIMII GRANLUND SAIMAA, JONKA YHTEISTYÖKUMPPANEITA OVAT MUUN MUASSA LAPPEENRANNAN JA IMATRAN KAUPUNGIT, YLIOPISTO, KESKUSSAIRAALA, ERI LIIKE- JA ELINKEINOALAN YRITYKSET SEKÄ TEOLLISUUS.

Granlund