GreenEnergy Finland | Greenreality

European Business Awards -kilpailussa GEF valittiin sekä Suomen voittajaksi ja että kokoluokassaan Euroopan 10 parhaan yrityksen joukkoon.

GreenEnergy Finland Oy

GreenEnergy Finland

GreenEnergy Finland Oy

Aurinkosähkön edelläkävijä kehittää hajautettua energiaekosysteemiä

Suomen johtaviin aurinkovoimaloiden toimittajiin kuuluva GreenEnergy Finland oy (GEF) kehittää älykkäitä ratkaisuja aurinkosähkön hyödyntämiseen ja puskee kansainvälisille markkinoille.

Green Energy Finland Oy (GEF) on toimittanut yli 1000 aurinkovoimalaa yhteensä yli 6 MWp edestä. Samalla kun yritys on noussut Suomen suurimpien aurinkovoimalatoimittajien joukkoon, on tuotekehityksen, laitosten suunnittelun ja projektien koordinoinnin osuus yrityksen toiminnassa lisääntynyt merkittävästi.

Yritys on investoinut hajautetun energiataseenhallinnan ja älykkään ekosysteemin kehittämiseen yli 5 MEUR. Merkittävänä rahoittajana tässä on toiminut Tekes.

GEF kehittää ekosysteemiratkaisuja, joilla  aurinkovoimaloiden tuotantoa voidaan hyödyntää entistä paremmin.

Tuotekehityksen keskiössä on aurinkosähköjärjestelmien hallintaan tarkoitettu GEF Vision™ -ratkaisu. Siinä järjestelmään kytketyn tietokoneen kautta saatuihin tuotanto- ja vikatietoihin voidaan yhdistää säätilatietoja. Niiden avulla voidaan tehdä tuotantoennusteita ja optimoida kiinteistön energiankulutusta.
– Kulutuksenohjausjärjestelmä hakee esimerkiksi talvella halvimmat tunnit ja ohjaa kulutuksen niille, kertoo johtaja Mikko Pääkkönen GEF:ltä.

Samalla toiminnolla voidaan esimerkiksi maa- tai ilmalämpöpumppu ohjata viilentämään kiinteistöä ylituotannon aikana.

Järjestelmän DC/DC -konvertterilla aurinkosähkön ylituotanto varastoidaan kiinteistön omiin akkuihin, joita puretaan ja ladataan sähköverkosta sähkömarkkinoiden kannalta optimoidusti.
– Ratkaisu pystyy hyödyntämään mitä akkuteknologiaa tahansa, myös täyssähköajoneuvojen akustoja energiavirraltaan kaksisuuntaisesti, sanoo Pääkkönen.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.