Syncron Tech

Kestävän tehokkuuden toteuttaja

SYNCRON TECH OY KEHITTÄÄ, MYY JA TOIMITTAA TUOTANTOA PALVELEVIA OHJELMISTORATKAISUJA TEOLLISUUTEEN JA ENERGIATOIMIALALLE. TYYPILLISESTI ASIAKKAILLA ON SUURIA MÄÄRIÄ DATAA, JOTA YRITYS AUTTAA HYÖDYNTÄMÄÄN SITEN, ETTÄ TUOTANNON TEHOKKUUS PARANEE JA YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET PIENEVÄT.

– Kaikki meidän tekemisemme liittyy tuotantoon tai tuottamiseen. Meillä on ainutlaatuinen yhdistelmä tuotannollista ja tietoteknistä osaamista, sanoo Syncron Techin toimitusjohtaja Jussi Eskelinen.

Hän korostaa, että vaikka kyseessä on ohjelmistotalo, asiakasta ei palvella vain tietoteknisestä näkökulmasta, vaan ongelmalähtöisesti. Ohjelmistojen avulla ratkaistaan aina jokin asiakkaan ongelma.

– Pitkien ja syvien kumppanuussuhteidemme ansiosta meille on kertynyt monipuolista toimialaosaamista. Oli kyse sitten tehtaasta tai voimalaitoksesta, ymmärrämme tuotannon eri vaiheet ja niiden osa-alueet.

– Puhumme asiakkaan kanssa samaa kieltä. Pääsemme nopeasti syväluotaavaan keskusteluun, Eskelinen jatkaa.

Syncron Techin missiona on kestävä tehokkuus. Siinä yhdistyvät vihreämmän tulevaisuuden kaksi aspektia: tehostaminen ja kestävä kehitys. Kaikilla tehokkuusparannuksilla tähdätään siihen, että resursseja ja raaka-aineita käytetään aiempaa vähemmän ja että niistä saadaan paras mahdollinen hyöty irti.

– Lopputuloksena syntyy aiempaa tehokkaampia toimintatapoja.

Teollisuuden digitalisaation eteneminen ja energiamurros tarjoavat yritykselle mahdollisuudet merkittävään kasvuun. Lappeenrantalaisyrityksellä on nykyään toimipisteet myös Espoossa, Porissa ja Tampereella. Seuraavaksi tähtäimessä ovat kansainväliset markkinat, muun muassa Aasia.

– Meille luontainen tapa kasvaa on kumppanuuksien kautta. Olemme avaamassa uusia kumppanuuksia kansainvälistymistarkoituksissa.

Syncron Tech tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa. LUT on yrityksen merkittävin yliopistotasoinen kumppani. Sieltä yritys on ammentanut osaamista ja osaajia.

– Tämä on toimiala, jossa pääoma on ihmisissä ja osaamisessa. Meillä on korkea osaamistaso, ja se on meille jatkossakin tärkeä asia. Osaamisella erotumme markkinoilla.

Vuonna 1992 perustettu Syncron Tech Oy toimittaa tuotantoa tehostavia ohjelmistoratkaisuja valmistavaan teollisuuteen, prosessiteollisuuteen sekä energiatoimialalle. Asiakaskuntaa ovat kansainvälisesti toimivat suuret ja keskisuuret yritykset. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa, muut toimipisteet Espoossa, Porissa ja Tampereella.

Syncron Tech