Karnevaali | Greenreality

Karnevaali

 

Greenreality-karnevaalille luvassa jatkoa

Greenreality-karnevaali järjestettiin ensimmäistä kertaa 30.8.2018 Lappeenrannan kaupungintalon edustan kansalaistorilla kaupungin Avoimien ovien yhteydessä. Tapahtuman kokonaisyleisömääräksi arvioitiin noin 3 000 kävijää. Tapahtumassa vieraili mm. noin 400 kaupungin peruskoulujen oppilasta opettajineen.  

Markkinointi-, matkailu-, ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman arvioi, että runsaan ja hyvän palautteen perusteella Greenreality-karnevaalille on tilausta jatkossakin.
− Ihmiset kokivat, että heitä tultiin jo torilla vastaan ja samalla tempaistiin mukaan tunnelmaan. Kansalaistorin ohjelma koettiin luontevaksi osaksi Avoimia ovia.

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen on tyytyväinen, että ympäristöasiat kiinnostavat ihmisiä, ja moni Greenreality-karnevaaliin osallistunut oli myös valmis tekemään omia ehdotuksiaan ympäristöteoiksi.
− Koululaiset kuuntelivat tarkasti ja olivat innoissaan ohjelmasta ja tekemisestä. Meidän tulee nyt nöyrästi jatkaa asukasviestintää sekä yhteistyötä asukkaiden kanssa ympäristötietouden kasvattamiseksi, jotta voimme yltää valtuuston asettamiin päästövähennystavoitteisiin, Heinonen painottaa.

Tapahtumassa nähtiin hienoja esityksiä: Tanssistudio TwoStepin tanssiesitys sekä räp-esitys Ympäristötaikaa (tekijät & solistit Joel Puranen ja Thomas Mälkiä), Pop-up Heurekan tiedeshow, Taidekoulu Estradin sirkusesitys sekä musiikkiesitys, Lappeenrannan musiikkiopiston Junior-puhallinorkesterin esitys. Tapahtuman juonsi Kirsi Ståhlberg.

Tapahtumassa olivat mukana: Greenreality Network, UPM Kaukas, Lappeenrannan Energia, Etelä-Karjalan Jätehuolto, Hertz Car Sharing, LUT Junior University, Lappeenranta, Sammonlahden koulu, SENSEI, Etelä-Karjalan pelastuslaitos, Hyötyhalli/EKTA Ry, Saimaa Geopark, Virkistysaluesäätiö, Saimaan Vesi- ja Ympäristötutkimus Oy ja Saimaan Vesiensuojeluyhdistys ry, Lappeenrannan kaverikoirat, Pyöräliike Varustamo, Maatila Peltokukka, Lehmus Roastery, Imatran tuoremehu, Virnaja Oy, Innalanmäen tila, tmi Ropoti, Onnenpisara, Lappeen Harju Oy, Onnenhevoset Oy, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi ja Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu

 

Greenreality on vihreää tulevaisuutta luova ajattelu- ja toimintamalli, johon me Lappeenrannassa sitoudumme. Se on ekologista ajattelua, vihreää tietoa, vastuullisia valintoja ja ennen kaikkea tekoja kestävän huomisen puolesta.