Luonnossa on voimaa! | Greenreality

Luonnossa on voimaa! 

Luonto on meille hyvin tärkeä. Luonto on apuna ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Tiesitkö, että luonnossa liikkumisella on oikeasti parantava vaikutus?

Lappeenrannassa luonto on lähellä kaikkia. Tiesitkö, että jokainen lappeenrantalainen asuu alle 200 m etäisyydellä 1000 m2 kokoisesta viheralueesta. Ja 88 % lappeenrantalaisista asuu alle 200 m etäisyydellä yli 10 000 m2 kokoisesta viheralueesta.

 

 

Elämyksiä lähellä meitä jokaista

Lappeenrannasta löytyy runsaasti myös upeita luontokohteita, joilla on rakennettuja polkuja, opasteita tai muita palveluja. Rantaraitti, Pappilanniemi, Linnoitus, Hämmäauteensuo, Karhusaari tai tietysti koko Saimaa saaristoineen, vain joitakin mainittuina tarjoavat elämyksiä helposti ja lähellä jokaista. Luontopolut, ulkoilureitit, hiihtoladut ja uimarannat palvelevat virkistäytymistä ja edistävät hyvinvointiamme.

Saimaa Geopark hakee UNESCO Global Geopark –statusta, Lappeenrannassa Geopark kohteita on yhdeksän. Karhusaaren laavu sijaitsee vain 1 km etäisyydellä kaupungin keskustasta. Talvella saareen on reitti, jolla pääsee suksilla, luistimilla tai kävellen. Ihan luksusta!

Kalliorantojen purppuraa hehkuva rantakukka on Lappeenrannan nimikkokasvi. Etelä-Karjalan maakuntakukkaa, kangasvuokkoa, kasvaa Lappeenrannassa monin paikoin. Viihtyypä Lappeenrannan vesillä jopa uhanalainen saimaannorppakin.

Kaupungin 370-v juhlavuonna perustettu Greenreality 370 puisto innosti sata kaupunkilaista istuttamaan oman puunsa juhlavuoden kunniaksi. Jokainen puu sitoo myös hiilidioksidia ja torjuu ilmastonmuutosta. Yksi kuutio puuta sitoo yhden tonnin hiilidioksidia. Vihreässä on voimaa. 

Pidetään huolta luonnosta, niin se pitää huolen meistä.

Luonnossa on voimaa! 

Tiesitkö että luonnossa liikkumisella on parantava vaikutus? Katso video.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.