Uuden ilmasto-ohjelman valmistelu | Greenreality

Lappeenrannan kaupunki hiilineutraaliksi 2030!

Päästöjen vähentämisellä on kiire. Pariisin ilmastosopimuksen saavuttaminen ja maapallon ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen 1.5 asteeseen vaatii nopeita ratkaisuja.

Lappeenrannan tavoitteena on, että saamme kasvihuonekaasupäästöt vähennettyä 80 %. Hiilineutraalisuutta varten tarvitaan myös 20 % hiilinieluja tai kompensaatioita. Hiilineutraalisuus tarkoittaa sitä, että kaupungin alueella kasvihuonekaasupäästöjen lähteiden, nielujen ja kompensaatioiden yhteenlaskettu päästö on nolla. Hiilinielu on menetelmä tai ratkaisu, jolla hiiltä sidotaan pysyvästi varastoon esimerkiksi maaperään, metsään tai suohon. Kompensaatiolla tarkoitetaan ratkaisuja, jolla päästöjä voidaan vähentää muualla kuin kaupungin alueella tai uusiutuvan energian tuotannon kasvattamista yli tarpeen.

Lappeenrannan kaupungin ilmasto-ohjelman valmistelua voit seurata näillä sivuilla.

 

Kasvihuonekaasujen viikkoraportti

 

 

Lappeenrannan kaupunki valmistelee parhaillaan uutta ilmasto-ohjelmaa seuraavalle 10 vuodelle. Ilmasto-ohjelman luonnos on valmistunut toukokuussa 2020. Ohjelma on menossa Lappeenrannan kaupunginvaltuuston käsittelyyn kesälomien jälkeen.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.