Kauden energiavinkit | Greenreality

Kysy energianeuvoja somessa

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi mukana toteuttamassa energianeuvontaa uudessa somepalvelussa.

Kysy energianeuvoja facebookissa

Lappeenrannan seudun ympäristötoimen ylläpitämä Etelä-Karjalan energianeuvonta on mukana toteuttamassa Motivan koordinoimaa uutta energianeuvontaa.

Motivan koordinoima valtakunnallinen energianeuvonta palvelee kuluttajia nyt Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Yksityisviestillä tavoittaa asiantuntevan energianeuvojan, joka vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin ja uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin kysymyksiin. Palvelu on maksutonta.

Energianeuvonnan tavoitteena on kannustaa suomalaisia tekemään kestäviä kulutusratkaisuja, edistää järkevää energiankäyttöä sekä auttaa valitsemaan omaan käyttöön soveltuvia uusiutuvan energian muotoja.

Energianeuvojat kuuluvat valtakunnalliseen neuvojaverkostoon, joka tarjoaa myös alueellisia neuvontapalveluja 12 maakunnan alueella. Tietoa eri puolilla järjestettävistä neuvontatapahtumista kerätään Facebookin Asiaa energiasta -sivulle.

Vaikuta asumiskustannuksiin ja ympäristöön

Järkevällä energiankäytöllä ja uusiutuvan energian ratkaisuilla voi pienentää asumisen hiilijalanjälkeä ja asumiskustannuksia. Energia- ja vesikustannukset lohkaisevat kerrostalon hoitokuluista 30-40 %, lisäksi asukas maksaa huoneistoonsa tulevasta sähköstä.

- Asukkaan kannattaa kustannusten kertymisen kannaltakin olla kiinnostunut taloyhtiössä tehtävistä energian ja veden kulutukseen liittyvistä päätöksistä. Remonttien yhteydessä on aina mielekästä pyrkiä pienempiin lämmitys- ja käyttövesikustannuksiin parantamalla energiatehokkuutta rakenteellisin ja tekniikan keinojen avulla, toteaa asiantuntija Sami Seuna Motivasta.

Omakotitalossa asuva voi itsenäisesti vaikuttaa energiakustannuksiin. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuva voi helposti pienentää sähkölaskuaan 10 prosenttia kulutustottumuksia muuttamalla ja selvästi enemmän pienilläkin korjausinvestoinneilla.

- Energiankäytön haltuunotto ja uusiutuvan energian käyttö, on se sitten maa- tai ilmalämpöä, aurinkosähköä tai -lämpöä, on kannattava investointi pienempiin käyttökustannuksiin ja rakennuksen arvon nostamiseen, Seuna sanoo.

Lisätietoa verkossa:

www.facebook.com/asiaaenergiasta

Tietoa kuluttajien energianeuvonnasta ja maakunnallisista neuvojista Motivan verkkopalvelussa: www.motiva.fi/kuluttajaneuvonta

www.motiva.fi/koti 

 

 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.