Kaukaan Voima Oy:n biovoimalaitos | Greenreality

kaukaanvoima kuva
Kaukaan Voima Oy:n biovoimalaitos

Kaukaan Voiman biovoimalaitos tuottaa prosessihöyryä sekä sähköä Kaukaan tehtaille ja kaukolämpöä sekä sähköä Lappeenrannan Energialle. Laitos on yhteydessä UPM:n höyryverkkoon ja huolehtii osaltaan höyryn riittävyydestä tehdasalueella. Kaukolämpöä laitos toimittaa Lappeenrannan kaupungin vuositarpeesta noin 85 %.

Kaukaan Voiman tuotantokapasiteetti on 125 MW sähköä, 152 MW prosessihöyryä ja 110 MW kaukolämpöä.

Laitos käyttää polttoaineinaan metsäteollisuuden sivutuotteita (kuten kuori ja puru) ja metsäenergiaa (kuten hakkuutähde ja kannot) sekä turvetta. Laitoksen vara- ja käynnistyspolttoaineet ovat maakaasu ja kevyt polttoöljy. Laitoksen vuotuisesta polttoaineiden tarpeesta biopolttoaineiden osuus on noin 80 %, josta tehdasalueella syntyvät polttoaineet kattavat noin 50 %.

Ympäristöpäästöjen hallintaan käytetään jatkuvatoimisia päästömittauksia, kahta erillistä sähkösuodatinta ja ammoniakkiruiskutusta. Lisäksi kattilassa on kalkin syöttömahdollisuus. Kaikki poltosta syntynyt tuhka hyötykäytetään joko maanrakennuksessa tai metsälannoitteena.

Toiminta alkoi 2009

Kaukaan Voima Oy:n biovoimalaitos käynnistyi 2009 loppuvuodesta. Laitos sijaitsee UPM Kaukaan tehdasalueella ja sen käyttötoimet hoidetaan UPM:n henkilökunnan voimin. Kaukaan Voiman omistusosuudet ovat Pohjolan Voima Oy 54 % ja Lappeenrannan Energia Oy 46 %.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.