Green Leaf | Greenreality

Myö ollaan yksi Euroopan vihreimpiä    kaupunkeja 

 

Lappeenrannan kaupunki viettää Green Leaf -voittovuotta 2021. Green Leaf on Euroopan komission myöntämä palkinto, jolla nostetaan esiin vihreitä edelläkävijäkaupunkeja Euroopassa.

European Green Leaf Award on Euroopan Komission vuosittain järjestämä kilpailu alle 100 000 asukkaan kaupungeille, joiden ilmastotoimet ovat esimerkillisiä ja edistyksellisiä ja jotka panostavat vihreään kehitykseen ja työpaikkojen luomiseen.

Lappeenrannassa vuoden 2021 pääteemoina ovat

Luonto

Vesi

VIhreä sähköistyminen

Ilmastonmuutos

 

Green Leaf on satsaus tulevaisuuteen. Voitto lisää kaupungin kiinnostavuutta ja kansainvälisyyttä, houkuttelee nuoria ja tuo elinvoimaa ja uusia työpaikkoja. Lappeenranta sai palkinnoksi myös 75 000 euroa käytettäväksi vihreään kehityksen jatkamiseen ja hyvien käytäntöjen jakamiseen Euroopassa. Voittovuoden toimenpiteitä rahoittavat myös Lappeenrannan kaupunki sekä Ympäristöministeriö. 

Vuoden avajaisia vietettiin 31.12.2020 palkintolautasen julkistuksella sekä sidosryhmien tervehdyksillä. Tilaisuus striimattiin Lappeenrannan kaupungin Youtube-kanavalle. Samalla esiteltiin kaupungin vihreää kehitystä kuvaava valo- ja videoteos. Lue lisää täältä

Tapahtumakumppanuus

Tammi-maaliskuussa oli avoinna kumppanuushaku. Green Leaf -vuoteen kytkettiin kaupungilla jo käytössä oleva tapahtumakumppanuusmalli. Malli tarjoaa tapahtumatuottajille asiantuntija-apua, viestinnällistä näkyvyyttä sekä myös taloudellista tukea. Hakemuksia tuli lukuisia ja niiden toteutumisesta tiedotetaan loppuvuoden mittaan. 

Osallistuva budjetointi

Vuoden 2021 aikana toteutetaan erilaisia ympäristötekoja, josta kaupungin asukkaat päättävät. Äänestyksen tulokset ovat selvillä. Lue lisää täältä.

Katso, miltä European Green Leaf -voittaja näyttää!

 

 

Lappeenrannan Green Leaf -finaaliesitys.

 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.