Auringosta energiaa autoiluun ja säästöä sähkönkulutukseen – Auto-Kilta ja Elektroway yhteistyöhön | Greenreality

09.06.2019

Auringosta energiaa autoiluun ja säästöä sähkönkulutukseen – Auto-Kilta ja Elektroway yhteistyöhön

Auto-Kilta Oy on puolen vuosisadan historiansa aikana kasvanut Saimaan ympäristön johtavaksi autoliikkeeksi. Tällä hetkellä yritys toimii Lappeenrannan, Mikkelin, Savonlinnan sekä Imatran talousalueella täyden palvelun autotalon periaatteella. Energiatehokkuus ja tulevaisuuden energiamuodot ovat tärkeä osa Auto-Killan strategiaa, ja tämä tulee esiin jo myytävissä tuotteissa. Auto-Kilta on markkinajohtajia pistokeladattavien hybridien myynnissä, sekä on ensimmäisenä Renault liikkeenä Suomessa aloittanut sähköautojen myynnin. Modernina oman alansa toimijana Auto-Kilta ryhtyy aurinkosähkön tuottajaksi, hyödyntäen uusiutuvaa energiaa hiilijalanjälkeä pienentäen.

Elektroway tulee toimittamaan kesällä 2019 aurinkovoimalat Auto-Kilta Oy:n toimipisteisiin Lappeenrannan, Mikkelin ja Savonlinnan autotaloihin sekä Lappeenrannan Mustolassa sijaitsevaan kuorma-autotaloon. Toimituksen kokonaisteho tulee olemaan 284 kWp, ja järjestelmät toteutetaan älyjärjestelminä. Elektrowayn älykkäät aurinkosähköjärjestelmät koostuvat komponenteista, joilla järjestelmistä saadaan paras teho irti, järjestelmät ovat turvallistettuja ja muokattavissa tulevaisuuden tarpeita varten. Älykkäät aurinkovoimalat ovat toiminnaltaan läpinäkyviä ja moduulikohtainen etäseuranta mistä vain on mahdollista.

Elektrowaylle yhteistyö yhteisen toimialueen maineikkaan toimijan kanssa on merkittävä asia. Auto-Kilta Oy:n osoittama luottamus ja tuki nuorille yrittäjille on Elektrowayn kasvupolulle upea nosto. Auto-Kilta Oy sekä Elektroway Oy kuuluvat molemmat eteläkarjalaisten yritysten paikallista osaamista ja parasta palvelua osoittavaan Karjalove-verkostoon, ja näin yhteisellä toiminnallaan vahvistavat alueellista yhteishengen luomista. Panostaminen paikalliseen toimijaan ja paikallisten palveluiden käyttöön luomme kotiseudullemme uutta osaamista, uusia yritysten kasvumahdollisuuksia sekä luomme yhdessä uusia työpaikkoja.
 

Lisätietoja yhteistyöstä:
Riikka Mehiläinen
riikka.mehilainen@elektroway.fi
+358 50 570 9898

Kuva: Janne Hulkkonen, Auto-Kilta Oy. Kuvassa Auto-Kilta Oy:n myynti- ja kehityspäällikkö Tero Thil sekä Elektroway Oy:n yrittäjäpariskunta Riikka ja Viljami Mehiläinen Lappeenrannan Auto-Kilta Oy:n autotalon katolle tulevan 92.4 kWp aurinkovoimalan pelipaikoilla.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.