Greenreality 370 -juhlapuisto ja uudet luontotaulut korostavat kaupunkipuiden ja puistojen merkitystä kaupungin ympäristössä​​​​​​​ | Greenreality

04.07.2019

Greenreality 370 -juhlapuisto ja uudet luontotaulut korostavat kaupunkipuiden ja puistojen merkitystä kaupungin ympäristössä​​​​​​​

Lappeenrantaan tulee kaupungin juhlavuoden kunniaksi Greenreality 370 -juhlapuisto. Puisto sijoittuu Lauritsalaan Hyötiöntien ja Luukkaankadun kulmaukseen. Kaupunki haastaa asukkaita, yrityksiä tai esimerkiksi yhdistyksiä tekemään ilmastoteon istuttamalla puu kaupungin juhlavuoden kunniaksi.

Istutushankkeeseen osallistuva taho hankkii itse istutettavan puun taimen. Kaupunki hoitaa istutuspohjien teon ja taimien jälkihoidon. 

Istutettavana puulajina voi olla joko lehmus, tammi tai serbiankuusi. Istutustapahtuma on Vesan päivänä, 27.9. Päivä on myös Puun Päivä ja tarkoitus kiinnittää huomiota puiden ja metsien merkitykseen ja suojeluun, kertoo kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen. 

− Istutettu puisto toimii lisäksi suojaviheralueena asutuksen ja teollisuusalueen välissä. 

Puutaulut kertovat luonnon monimuotoisuudesta 

Lappeenrantaan tulee puistoihin viisi puutaulua, joissa esitellään puiston pääpuulaji ja sille tyypillisiä eliöitä. Tauluissa on esimerkiksi lintuja, nisäkkäitä, hyönteisiä, kasveja, sammalia, jäkäliä ja sieniä. 

Tarkoituksena on lisätä kaupunkivihreän arvostusta avaamalla kuvien ja lyhyen tekstin avulla millaisille kaikille eliöille se antaa elinmahdollisuuden, kertoo Tolonen. 

− Puutaulujen otsikko sekä samalla tärkein sanoma on, että kaupunkipuut ja puistot tuovat monimuotoisen luonnon lähellemme. 

Puutaulut asennetaan niin, että Keskuspuistossa puulajina on koivu, Vanhassa puistossa vaahtera, Rantapuistossa lehmus, Arboretumissa mänty ja Vapaudenaukiolla pihlaja. 

Taulut on kuvittanut akvarellitaiteilija Heli Pukki ja tekstittänyt Etelä-Karjalan allergia- ja ympäristöinstituutin johtaja Kimmo Saarinen. Taulujen asennus alkaa ensi viikolla. 

Lisätietoja: 

Hannu Tolonen, kaupunginpuutarhuri 
p. 040 085 6066, hannu.tolonen(at)lappeenranta.fi

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.