Metsäretki jatkuvan kasvatuksen metsään 17.6.2021 klo 17-20 | Greenreality

08.06.2021

Metsäretki jatkuvan kasvatuksen metsään 17.6.2021 klo 17-20

 Metsäretki jatkuvan kasvatuksen kohteeseen

Tyynelän tilalle Joutsenon Aholaan torstaina 17.6. klo 17-20. Kokoontuminen osoitteessa Etu-Aholantie 78, Lappeenranta.

 

Tyynelän tilalla harjoitetaan metsän jatkuvaa kasvatusta joka tähtää parhaiden tunnettujen menetelmien hyödyntämiseen tuottavuuden, hiilivaraston, monimuotoisuuden sekä maisema- ja virkistysarvojen maksimoimiseksi.  Jatkuva kasvatus tai jatkuvapeitteinen kasvatus on metsänhoitomenetelmä, jossa metsää ei uudisteta ja kasvateta yhtenä tasaikäisenä puusukupolvena, vaan metsiköissä on monen ikäisiä puita, joista poistetaan osa kerrallaan. Avohakkuuta ei tehdä, vaan metsä säilyy aina enemmän tai vähemmän peitteisenä.

Retkellä teemme muutaman kilometrin mittaisen maastokierroksen Tyynelän erityyppisissä metsissä asiantuntijoiden ohjaamana ja pohdimme eri käsittelyvaihtoehtoja. Mukana tilan isäntä Juuso Joona ja metsänhoitaja Jussi Saarinen Metsätietopalvelu Silmusta.

 Säänmukainen varustautuminen ja omat eväät mukaan.  Tilaisuus on maksuton ja avoin. Tulethan terveenä ja huolehditaan edelleen turvaväleistä ja käsihygieniasta, kiitos.

Toivotaan ilmoittautumista osoitteessa: Tyynelän tilan metsäretki (google.com) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddhWRbfjKyUHcexKYdsdguUhFOtYuYqf5XcAu0BgGxNu4zIg/viewform

Yhteystiedot kerätään tapahtuman rahoitusehtojen mukaisesti ja niitä voidaan hyödyntää mahdollisissa COVID-jäljitystilanteissa.

Tilaisuus videoidaan. Jos et halua näkyä videolla, ilmoitathan kuvaajalle ennen tapahtuman alkua.

Tapahtuman järjestävät Tyynelän tila, PISARA+ ja Hinkua Etelä-Karjalaan -hanke sekä Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Raija Aura, 040 5843 278, raija.aura@lappeenranta.fi

Juuso Joona, 050 3609 632

Anna-Maija Wickström, 020 617 4320

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.