Retki Taipalsaaren Suoniityn kosteikolle | Greenreality

02.09.2021

Retki Taipalsaaren Suoniityn kosteikolle

Lisätietoja:

Raija Aura, 040 5843 278 
raija.aura(at)lappeenranta.fi
vesistöasiantuntija, PISARA+  hanke

Anna-Maija Wikström, 020 617 4320
anna-maija.wikstrom(at)imatra.fi
hankevetäjä, Hinkua Etelä-Karjalaan! -hanke

Pien-Saimaan valuma-alueelle on rakennettu sata kosteikkoa tai muuta vesiensuojelurakennetta.

Vesistöt ovat merkittävä osa Etelä-Karjalan luontoa, sillä maakunnan kokonaisalasta 20 prosenttia on vesistöjä. Vesiensuojelun merkitys korostuu Lappeenrannan seudun ympäristötoimen toiminta-alueella ja kunnan tärkeänä tehtävänä onkin edistää ja valvoa vesiensuojelua. Kosteikot ovat merkittäviä vesiensuojelurakenteita ja niihin on mahdollisuus tutustua kaupungin opastuksella.

– Järjestämme ensi viikolla, torstaina 9.9. retken Taipalsaaren Haikkaanlahdelle, jossa tutustutaan Suoniityn kosteikkoon, kertoo vesistöasiantuntija Raija Aura Lappeenrannan kaupungilta.

– Siellä paikallinen viljelijä Marko Suutari kertoo kosteikosta ja sen rakentamisesta sekä jakaa omia kokemuksiaan hiiliviljelystä.

Laavulla nautitaan kahvit ja keskustellaan Pien-Saimaan kunnostuksesta ja kosteikoista sekä kosteikkojen hoidosta.

Retki on maksuton ja avoin kaikille. Retkelle pyydetään ilmoittautuminen osoitteessa https://tapahtumat.lappeenranta.fi/fi-FI/page/60dae8eb37042d63c9aff8df.

Retken järjestävät PISARA+ ja Hinkua Etelä-Karjalaan -hankkeet. Kokoontuminen klo 12.30 Taipalsaaren kirkon paikoitusalueella. Retki kestää noin kaksi ja puoli tuntia.

Tapahtuma järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Tulethan tapahtumaan vain terveenä, huolehdit hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja muistat riittävän turvavälin seurueiden välillä. Myös maskin käyttö on suositeltavaa.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.