The Switchin sadas kestomagneettigeneraattori on tämän syksyn merkkipaalu | Greenreality

The Switchin sadas kestomagneettigeneraattori on tämän syksyn merkkipaalu

14.12.2017

The Switchin sadas kestomagneettigeneraattori on tämän syksyn merkkipaalu
 

Tänä syksynä The Switchillä on ollut syytä juhlaan. Lappeenrannassa vuonna 2006 perustettu yritys on toimittanut sadannen kestomagneettigeneraattorin maailman suurimpaan tuulivoimalaan, mikä tarkoittaa huomattavaa merkkipaalua The Switchin historiassa. Tilaukset kyseiseen sovellukseen ovat ottaneet ilmaa siipiensä alle ja toimituksia riittää jopa vuodeksi eteenpäin.

The Switch on toimittanut sadannen kestomagneettigeneraattorinsa maailman suurimpaan tuulivoimalaan. Tämä toimitus on merkkipaalu The Switchin kestomagneettigeneraattoreille joita käytetään merellä operoivissa tuulivoimaloissa. Vuodesta 2006 saakka toiminut The Switch on tunnettu uraauurtavista teknisistä ratkaisuistaan tuuliturbiinien kestomagneettigeneraattoreissa.

”The Switch valittiin tämän tilauksen toimittajaksi, sillä pystyimme takaamaan asiakkaalle uskottavan teknisen ratkaisun tällaiselle isotehoiselle kestomagneettigenerattorille”, kertoo The Switchin Euroopan avainasiakkuuksista vastaava Miika Reinikka. ”Kukaan muu ei ole aikaisemmin valmistanut tämänkaltaista ratkaisua.”

Sadas kestomagneettigeneraattori toimitetaan Tanskalais-Japanilaiselle MHI Vestakselle. MHI Vestas on yksi maailman johtavista offshore tuuliturbiinivalmistajista, ja on työskennellyt yhteistyössä The Switchin kanssa vuodesta 2011 saakka, jolloin yritys etsi generaattoritoimittajaa uuteen turbiiniinsa.

Vertailun vuoksi The Switch on jo nyt toimittanut näitä kestomagneettigeneraattoreita yli 1000 MW, joka on enemmän kuin Loviisan ydinvoimaloiden 1 ja 2 sähköteho. Lisäksi The Switchin toimitukset MHI Vestakselle tulevat ylittämään kapasiteetiltaan suunnitellun Olkiluoto 3 sähkötehon jo ennen kuin ydinvoimalan toiminta käynnistyy.

”Kumppanuus sellaisen yrityksen kuin MHI Vestas kanssa merkitsee The Switchille paljon”, iloitsee Reinikka. ”Monen vuoden yhteistyö tuo meille luonnollisesti lisää töitä ja liikevaihtoa. Lisäksi vaativan asiakkaan kanssa työskentely on myös kannustanut meitä kehittämään omaa tuotantoamme ja laatujärjestelmiämme vastaamaan vaadittua tasoa.” Tällaisten kumppanuuksien myötä The Switchin osaaminen on jo maailman huipputasoa.

 
    Kuvat: MHI Vestas

 

Tietoa The Switch -yhtiöstä

Yaskawa-konserniin kuuluva The Switch on kehittyneen voimansiirto- ja sähköntuotantoteknologian edelläkävijä, joka tarjoaa tulevaisuuden sähkökäyttöratkaisuja. Sen asennuskanta koostuu megawattiluokan kestomagneettigeneraattori- ja tehonmuokkainpaketeista ja on kapasiteetiltaan yli 13 gigawattia. Yhtiön päätoimialoja ovat tuulivoima, merenkulkuala ja erikoissovellukset teollisuuteen. Sen innovatiiviset voimansiirto- ja sähköntuotantoratkaisut lisäävät voimantuotannon kannattavuutta ja vaikuttavat sähkönkäyttöön kustannuksia alentamalla. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Japanilainen teollisuusroboteista tunnettu Yaskawa-konserni osti The Switchin vuonna 2014, ja tarjoaa yhtiölle mahdollisuuden jatkuvaan tuotekehitykseen ja innovointiin.

Lisätietoja osoitteessa: www.theswitch.com.

 

Tietoa Yaskawa-konsernista

Yaskawa Electric Corporation on maailman johtavia liikkeenhallinnan, robottiautomaation ja järjestelmäsuunnittelun teknologiatoimittajia. Vuonna 1915 perustettu yhtiö tarjoaa moottorisovelluksia, teollisuusautomaatiota, mekatroniikkaa ja edistyksellistä robotiikkaa. Yaskawan ydindivisioonissa työskentelee yli 14 000 henkilöä ympäri maailmaa. Yhtiön liikevaihto oli 3,6 miljardia euroa tilivuonna 2016. Lisätietoja osoitteessa www.yaskawa.co.jp