Lappeenrannan kaupunki on maailman ensimmäinen EKOenergia-kaupunki | Greenreality

Lappeenrannan kaupunki on maailman ensimmäinen EKOenergia-kaupunki

Lappeenrannan kaupunki on tehnyt Lappeenrannan Energia Oy:n kanssa sopimuksen EKOenergiasta. Sopimus tarkoittaa, että jatkossa kaupungin kiinteistöissä käytetään pelkästään EKOenergia-sertifioitua Metsävoimaa ja Tuulivoimaa. Moni kaupunki Euroopassa käyttää jo uusiutuvaa sähköä, mutta Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan Lappeenranta on maailman ensimmäinen kaupunki, joka ottaa sähkönhankinnassaan käyttöönsä myös kestävyyskriteerit.

Kaupungin kiinteistöissä käytetään pelkästään EKOenergia-sertifioitua Metsävoimaa ja Tuulivoimaa.

Lappeenrannan Energian EKOenergia-sertifioitu, metsä- ja tuulivoimalla tuotettu uusiutuva sähkö on läpäissyt tiukat eurooppalaiset kriteerit ekologisen sähkön tuotannossa.

EKOenergia on ainoa Suomessa käytössä oleva sähkön ympäristömerkintä, jolla on julkisesti saatavilla olevat tuotantokriteerit sekä sähkömarkkinoista riippumaton ulkopuolinen valvonta. Sitoutumalla EKOenergian käyttöön kaupunki näyttää mallia seudun yrityksille ja asukkaille sekä ottaa samalla merkittävän askeleen kohti tavoitettaan vähentää hiilidioksidipäästöjään 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.