Maailman ensimmäinen puupohjaista uusiutuvaa dieseliä tuottava biojalostamo | Greenreality

Maailman ensimmäinen puupohjaista uusiutuvaa dieseliä tuottava biojalostamo

UPM Lappeenrannan biojalostamo tuottaa puupohjaista uusiutuvaa dieseliä metsäteollisuuden tähteistä. Raaka-aineena käytetään 100-prosenttisesti uusiutuvaa materiaalia eli mäntyöljyä, joka on selluntuotannon tähde. UPM on edelläkävijä metsäteollisuuden murroksessa. Uusiutuva diesel UPM BioVerno valmistetaan kehittyneiden biopolttoaineiden vetykäsittelyprosessilla, jonka innovatiivinen tuotantoprosessi on kehitetty UPM:n biojalostamokehityskeskuksessa Lappeenrannassa.

UPM BioVernon avulla voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä yli 80 % tavalliseen fossiiliseen dieseliin verrattuna.

UPM BioVernon avulla voidaan vähentää kasvihuone- ja pakokaasupäästöjä yli 80 %i tavalliseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Koska biopolttoaine valmistetaan metsäteollisuuden tähteistä, saadaan puuraaka-aine hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti. Toisin kuin ensimmäisen sukupolven biopolttoaineissa, UPM BioVernon valmistukseen ei tuhlata ravinnoksi sopivia raaka-aineita.

Vuonna 2015 valmistunut biojalostamo sijaitsee UPM Kaukaan sellu- ja paperitehtaan naapurissa. Tehtaan kokonaisinvestointi oli 179 miljoonaa euroa. Tehdas työllistää suoraan ja epäsuorasti yli 200 henkilöä. Uusiutuvan dieselin vuosituotanto on 100,000 tonnia eli 120 miljoonaa litraa.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.