Palkittu Green Campus – LUT | Greenreality

Palkittu Green Campus – LUT

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) Green Campus on tutkimus- ja opetusympäristö, jossa rakennetaan tulevaisuuden kestäviä energiaratkaisuja. Green Campus ilmentää konkreettisesti yliopiston ratkaisukeskeistä ja visionääristä ajattelu- ja toimintatapaa. Alueella käytetään LUT:n omia keksintöjä ja hyödynnetään yliopiston poikkitieteellistä osaamista.

LUT:n Green Campus on palkittu maailmanlaajuisessa Sustainable Campus Excellence Award -kilpailussa parhaana Excellence in Campus -kategoriassa.

Green Campuksen konkreettisia osia ovat muiden muassa aurinko- ja tuulivoimala, älykäs sähköverkko sekä yliopiston ympäristöjärjestelmä. LUT:lla on 14001-standardin mukainen ympäristöjärjestelmä ainoana yliopistona Suomessa ja lisäksi WWF:n Green Office -ympäristöjärjestelmä.

LUT rakentaa Green Campuksesta tulevaisuuden energiajärjestelmän koeympäristöä. Ainutlaatuisessa tutkimuskokonaisuudessa hiilidioksidista valmistetaan polttoaineita. Koko prosessi tehdään yhdessä paikassa käyttäen LUT:n aurinkovoimalan sähköä, ilmakehän hiilidioksidia sekä sadevettä. Nämä ovat ainoat fossiilisen öljyn korvaamiseksi tarvittavat raaka-aineet.

LUT:n Green Campus on palkittu maailmanlaajuisessa Sustainable Campus Excellence Award -kilpailussa parhaana Excellence in Campus -kategoriassa. Palkinto myönnetään kestävää kehitystä ja vihreää teknologiaa konkreettisesti edistävien tekojen ja näyttöjen perusteella.

Green Campus osoittaa, miten tieteen keinoin voidaan ratkaista suuria ekologisia ongelmia ja edistää hyvinvointia.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.