Raaka-aineena ehtymätön energianlähde | Greenreality

Raaka-aineena ehtymätön energianlähde

Kesällä 2013 valmistunut TuuliMuukko on Etelä-Karjalan ensimmäinen tuulipuisto. Se tuottaa sähköä seitsemällä tuuliturbiinilla, joiden teho on yhteensä 21 megawattia. Tuulisähkön tuotanto vaihtelee päivittäin tuulisuuden mukaan.

Seitsemän tuulivoimalan tuottamalla sähköllä voidaan lämmittää jopa 3 000 omakotitaloa.

Tuulipuisto saavutti tuotantotavoitteensa jo ensimmäisenä täytenä toimintavuotenaan. Seitsemän tuulivoimalan tuottamalla sähköllä voidaan lämmittää jopa 3 000 omakotitaloa.

TuuliMuukko oli käynnistyessään Suomen suurin sisämaan tuulivoimapuisto. Kahden puolen Kuutostietä, tuuliolosuhteiltaan otolliselle mäntykankaalle pystytettyjen voimaloiden korkeus on 90 metriä ja roottorin halkaisija 110 metriä. Lavat tuottavat lähes äänettömästi uusiutuvaa energiaa siipien pyöriessä 150 metrin korkeudessa.

Tuulivoimalassa tuulen liike-energia muutetaan tuuliturbiineilla sähköksi. Tuulivoima on uusiutuvaa energiaa, eikä sen tuotannossa synny päästöjä ilmaan, veteen tai maahan. Tuulivoimalaitos käynnistyy 3,5 m/s tuulessa ja laitoksen teho lisääntyy tuulen nopeuden kasvaessa. Yli 25 m/s tuulen nopeuksissa laitos yleensä pysäytetään. 

 

 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.