UpCycle – Kiertotalous & Design -tapahtuma

Lappeenrannan kaupunki järjestää tilaisuuden suunnitteluprosessin merkityksestä kiertotaloustuotteiden kehittämisessä ja markkinoinnissa. Kansainvälinen tapahtuma osa Lappeenrannan Green Leaf -voittovuoden tapahtumatoimintaa. UpCycle – Circular Economy & Design järjestetään 5.10.2021.

Tavoitteena on lisätä yritysten, alan asiantuntijoiden ja muiden sidosryhmien valmiuksia niin suunnittelun, muotoilun kuin markkinoinnin yhdistämisessä kiertotaloustuotteisiin. Samalla tapahtumassa tuodaan esiin hyviä käytännön esimerkkejä jo olemassa olevista kiertotaloustuotteista, joissa tuotteen suunnittelulla on vahva merkitys tuotteen käytettävyyden sekä houkuttelevuuden kannalta.

Aika: 5.10.2021

Paikka: Lappeenrannan kaupungintalo, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta. Tilaisuus on hybridi.

Tapahtuma jakautuu kolmeen kokonaisuuteen:

Tilaisuuden avauspuheenvuoron jälkeen kuullaan kolme englanninkielistä asiantuntijapuheenvuoroa päivän teemaan liittyen. Tapahtuman osallistujilla on ainutlaatuinen tilaisuus myös esittää kysymyksiä asiantuntijoille heidän puheenvuoroihinsa liittyen.

Iltapäivän aluksi syvennytään kolmeen suomenkieliseen esitykseen, jossa tuodaan monipuolisten esimerkkien avulla mm. vastuullisuuteen, tuotesuunnitteluun ja niihin liittyviin menetelmiin liittyviä näkökulmia. Samanaikaisesti on tarjolla englanninkielisiä esityksiä jo olemassa olevista menestyvistä kiertotaloustuotteista, joissa kaikissa suunnittelulla ja muotoilulla on ollut vahva merkitys.

Tapahtuman viimeinen osuus koostuu viiden kansainvälisen asiantuntijan paneelikeskustelusta, jonka teema on ”Voiko suunnitteluprosessilla saada kiertotaloustuotteesta houkuttelevamman?” Paneelin jälkeen kuullaan Lahden ja Pietarin puheenvuorot sekä Sitran esitys ennen Lappeenrannan kaupungin edustajan päätössanoja.

Tapahtuman järjestää Lappeenrannan kaupungin vetämä LALAPETE-hanke projektikumppaneineen yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun ja LABin Muotoiluinstituutin kanssa.

Tervetuloa osallistumaan UpCycleen, ilmoittautuminen avautuu 16.8.2021! Tapahtumapaikkoina ovat Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosali (ohjelman osiot I, II b ja III) sekä kokoontumistila Venla (ohjelman osio II a). HUOM! Koronavaraus, etäosallistumismahdollisuus myös käytössä.