Luonnossa on voimaa! 

Luonnon hyvinvointi on keskeistä myös ihmisen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Tiesitkö, että luonnossa liikkumisella on oikeasti parantava vaikutus?

Lappeenrannassa luonto on lähellä kaikkia. Jokainen lappeenrantalainen asuu alle 200 m etäisyydellä 1000 m2 kokoisesta viheralueesta. Ja 88 % lappeenrantalaisista asuu alle 200 m etäisyydellä yli 10 000 m2 kokoisesta viheralueesta.

Luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen on todellinen uhka meille kaikille. Siksi Lappeenrannan kaupunki valmistelee omaa luonnon monimuotoisuusohjelmaa.

Puiset pitkospuut vihreän kasvillisuuden keskellä. Taustalla korkeita puita.

Perusta luontopiha!

Luontopiha on luonnonomainen ja lajistoltaan rikas luontopaikka. Luontopiha lisää luonnon monimuotoisuutta ja auttaa torjumaan luontokatoa.

Luontopihan perustaminen on helppoa, kun jättää osan pihapiirin nurmikosta leikkaamatta ja lehdet haravoimatta.

Lue vinkit luontopihan perustamiseen

Elämyksiä lähellä meitä jokaista

Lappeenrannasta löytyy runsaasti myös upeita luontokohteita, joilla on rakennettuja polkuja, opasteita tai muita palveluja. Rantaraitti, Pappilanniemi, Linnoitus, Hämmäauteensuo, Karhusaari tai tietysti koko Saimaa saaristoineen, vain joitakin mainittuina tarjoavat elämyksiä helposti ja lähellä jokaista. Luontopolut, ulkoilureitit, hiihtoladut ja uimarannat palvelevat virkistäytymistä ja edistävät hyvinvointiamme.

Saimaa Geopark on UNESCO Global Geopark –alue Etelä-Karjalassa, Lappeenrannassa Geopark kohteita on yhdeksän. Karhusaaren laavu sijaitsee vain 1 km etäisyydellä kaupungin keskustasta. Talvella saareen on reitti, jolla pääsee suksilla, luistimilla tai kävellen. Ihan luksusta!

Kalliorantojen purppuraa hehkuva rantakukka on Lappeenrannan nimikkokasvi. Etelä-Karjalan maakuntakukkaa, kangasvuokkoa, kasvaa Lappeenrannassa monin paikoin. Viihtyypä Lappeenrannan vesillä jopa uhanalainen saimaannorppakin.

Kaupungin 370-v juhlavuonna perustettu Greenreality 370 -puisto innosti sata kaupunkilaista istuttamaan oman puunsa juhlavuoden kunniaksi. Jokainen puu sitoo myös hiilidioksidia ja torjuu ilmastonmuutosta. Yksi kuutio puuta sitoo yhden tonnin hiilidioksidia.

Kaupunki hoitaa useita nurmialueita niittyinä ja ylläpitää myös keskusta-alueiden puustoisuutta.

Pidetään huolta luonnosta, niin se pitää huolen meistä.

Luonnonsuojelu Lappeenrannan kaupungissa

Luonnossa on voimaa! 

Tiesitkö että luonnossa liikkumisella on parantava vaikutus? Katso video.