Avot Sie! | Greenreality

Avot Sie!

Avot Sie!

Katuruokaravintola Valtakadulla

Avot Sie! on katuruokaravintola, jonka makumaailmat syntyvät läheltä ja kaukaa. Keittiössä yhdistyy paikallisuus, kansainvälisyys, rock ja karjalaisuus. Tarjolla on lounasannoksia, à la cartea, niin seka- kuin vegaaniruokaa, sunnuntaibrunssi ja elävää ohjelmistoa.

Avot Sie! on Greenreality-kumppanina sitoutunut kasvisruokavalikoiman kehittämiseen ja kala-aterioiden lisäämiseen vaihtoehdoksi lihalle. Avot Sie! käyttää ainoastaan suomalaista lihaa ja suosii muutoinkin lähituottajia ja sesonkiruoka-ajattelua raaka-aineiden hankinnassa.

Lisäksi Avot Sie! on sitoutunut löytämään ympäristöystävällisempiä kertakäyttötuotteita mukaan vietäville ruoka-annoksille. Ravintola myös ottaa huomioon keittiö- ja baarilaitteistoa hankittaessa kierrätysmahdollisuuden, energiatehokkuuden ja virrankulutuksen.

Enemmän kasvisruokaa ja vähemmän sähkönkulutusta

Greenreality-kumppanuus on muuttanut toimintaa myös Avot Siessä. Lähes puolen vuoden kumppanuuden aikana ruokatarjonnan kasvisruoan osuus on kasvanut 70 prosenttiin ja joka päivä tarjoillaan yksi vegaaninen lounasvaihtoehto. Sesonkiruokaa tarjoillaan päivittäin ja tehdään tiivistä yhteistyötä paikallisten pienien toimijoiden kanssa.

Kumppanuuden aikana on tehty yksi uusi laitehankinta ja sen hankinnassa otettiin huomioon energiatehokkuus hankkimalla A-energialuokan laite. Sähkönkulutusta on muutoinkin vähennetty sulkemalla tarpeettomat laitteet ja pitämällä ainoastaan tarpeellista laitteistoa käynnissä.

”Uskon kumppanuuden sitovan yrityksiä enemmän vihreämmiksi. Yhteistyön myötä ajattelee liiketoimintaa kokonaisuudessaan ekologisemmaksi. Kuten meillä olemme keskittäneet myös ostettuja palvelujamme esimerkiksi tavarantoimituksiamme siten, että saataisiin suurin osa tuotteista yhdestä tukusta. Uskon, että kumppanuudesta on yrityksille hyötyä ja suosittelen lämpimästi.”

-Heidi Varha, Avot Sie!

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.