Avot Sie! | Greenreality

Avot Sie!

Katuruokaravintola Valtakadulla

Liittynyt kumppaniksi: 12.11.2019
Tavoitteet 12.11.2019 - 10.11.2020:
- Kasvis- ja kalaruokavalioiden lisääminen. Raaka-aineissa kotimaisuuden, lähituotannon ja sesonkiruoka-ajattelun suosiminen 
- Ympäristöystävällisempiä kertakäyttötuotteita 
- Keittiö- ja baarilaitteistoa hankittaessa otetaan huomioon kierrätysmahdollisuus, energiatehokkuus ja virrankulutus. 
 

Avot Sie!

Avot Sie!

Ekologisempaa katuruokaa

Avot Sie! on katuruokaravintola, jonka makumaailmat syntyvät läheltä ja kaukaa. Keittiössä yhdistyy paikallisuus, kansainvälisyys, rock ja karjalaisuus. Tarjolla on lounasannoksia, à la cartea, niin seka- kuin vegaaniruokaa, sunnuntaibrunssi ja elävää ohjelmistoa.

Avot Sie! on Greenreality-kumppanina sitoutunut kasvisruokavalikoiman kehittämiseen ja kala-aterioiden lisäämiseen vaihtoehdoksi lihalle. Avot Sie! käyttää ainoastaan suomalaista lihaa ja suosii muutoinkin lähituottajia ja sesonkiruoka-ajattelua raaka-aineiden hankinnassa.

Lisäksi Avot Sie! on sitoutunut löytämään ympäristöystävällisempiä kertakäyttötuotteita mukaan vietäville ruoka-annoksille. Ravintola myös ottaa huomioon keittiö- ja baarilaitteistoa hankittaessa kierrätysmahdollisuuden, energiatehokkuuden ja virrankulutuksen.

Enemmän kasvisruokaa ja vähemmän sähkönkulutusta

Greenreality-kumppanuus on muuttanut toimintaa myös Avot Siessä. Lähes puolen vuoden kumppanuuden aikana ruokatarjonnan kasvisruoan osuus on kasvanut 70 prosenttiin ja joka päivä tarjoillaan yksi vegaaninen lounasvaihtoehto. Sesonkiruokaa tarjoillaan päivittäin ja tehdään tiivistä yhteistyötä paikallisten pienien toimijoiden kanssa.

Kumppanuuden aikana on tehty yksi uusi laitehankinta ja sen hankinnassa otettiin huomioon energiatehokkuus hankkimalla A-energialuokan laite. Sähkönkulutusta on muutoinkin vähennetty sulkemalla tarpeettomat laitteet ja pitämällä ainoastaan tarpeellista laitteistoa käynnissä.

Lisää kalavaihtoehtoja ruokalistalle

Vuoden kestäneen Greenreality-kumppanuuden jälkeen tavoitteet ovat täyttyneet oikein hyvin Avot Siessä. Puolen vuoden takaiseen päivitykseen verrattuna kalavaihtoehtoja on lisätty ruokalistaan. Yrityksen tiloihin on hankittu kaksi uutta energiatehokasta laitetta, ja loput laitteista uusitaan vanhojen poistuessa. Take-away ruoat annostellaan kertakäyttöastioihin, mutta käytämme mahdollisimman ekologisia kertäkäyttöastioita ja pakkausmateriaaleja.

Avot Siessä Greenreality-kumppanuus on koettu hyvin positiivisena asiana. Yritys on saanut kumppanuuden kautta näkyvyyttä esimerkiksi haastatteluiden kautta. Yrittäjä Heidi Varha suositteleekin kumppanuutta muille yrityksille ja mainitsee, että kumppanuus sopisi erityisesti ravintoloille, kahviloille, toimistoille sekä hotelleille.

”Uskon kumppanuuden sitovan yrityksiä enemmän vihreämmiksi. Yhteistyön myötä ajattelee liiketoimintaa kokonaisuudessaan ekologisemmaksi. Kuten meillä olemme keskittäneet myös ostettuja palvelujamme esimerkiksi tavarantoimituksiamme siten, että saataisiin suurin osa tuotteista yhdestä tukusta. Uskon, että kumppanuudesta on yrityksille hyötyä ja suosittelen lämpimästi.”

-Heidi Varha, Avot Sie!

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.