Premekon

Teollisuuden huoltotasot kaikkialle maailmaan

JOUTSENOSSA SIJAITSEVA PREMEKON OY SUUNNITTELEE JA VALMISTAA HOITOTASOJA, PORTAITA, PORRASTORNEJA, TIKKAITA, KAITEITA SEKÄ KONETURVATUOTTEITA. YRITYKSEN VALMISTAMAT HOITOTASORATKAISUT NOUDATTAVAT ALAN STANDARDEJA, TURVALLISUUSMÄÄRÄYKSIÄ JA ASIAKKAAN TEHDASVAATIMUKSIA SEKÄ EHKÄISEVÄT TYÖTAPATURMIA SUOJELLEN YRITYSTEN HENKILÖSTÖÄ JA LIIKETOIMINTAA.

– Takaamme asiakkaallemme turvallisen ja laadukkaan kulkusillan, jonka suunnittelemme ja valmistamme itse alusta loppuun. Kokonaistoimitus, joka sisältää tarvittaessa myös mitoituksen ja asennuksen, on asiakkaalle kustannustehokas ratkaisu, joka vapauttaa asiakkaan omia resursseja heidän ydinliiketoimintaansa, kertoo Premekonin toimitusjohtaja Jussi Tiippana.

Premekonin tuotteet ovat asiakkaalle kriittinen osa työympäristön turvallisuutta: ilman vaadittavia kulkuteitä asiakas ei voi ottaa konettaan tai laitostaan käyttöön.

– Vaatimustenmukaiset kulkutasot ovat erittäin merkitsevä tekijä. Tuotevalikoimaamme kuuluu useita vaihtoehtoisia rakennemalleja, joista löytyy jokaiseen kohteeseen sopiva ratkaisu olipa kohde ahtaissa sisätiloissa, prosessilaitteen ympärillä tai taivasalla hän sanoo ja jatkaa:

– Oma hoitotasojärjestelmämme soveltuu koneisiin ja laitteisiin, teollisuuslaitoksen kunnossapitoon, säiliöihin, kuljettimiin, varastoihin ja ulkotiloihin.

Tuotteet valmistetaan joko maalatusta tai sinkitystä teräksestä, ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä tai eloksoidusta alumiinista. Asiakaskunta kuuluu monia johtavia teollisuusyhtiöitä ja laitevalmistajia, ja suurin osa Premekonin tuotannosta päätyy sellu- ja paperitehtaisiin eri puolille maailmaa.

– Erilaisista rakennemalleista ja materiaaleista pystymme optimoimaan käytännössä mitkä tahansa vaatimukset täyttävän ratkaisun jopa usean miljoonan kilon hoitosiltaprojektiin.

Sekä tuotteiden että tuotannon kehittäminen kuuluvat Premekonin ydintoimintoihin. Yritys parantaa jatkuvasti vanhoja tuotteitaan ja valmistusmenetelmiään sekä kehittää uusia. Tavoitteena on palvella asiakkaita entistä paremmin ja kustannustehokkaammin. Parhaillaan yritys kehittää uudenlaista, ekologista ja kestävän kehityksen mukaista hoitosiltatuotetta.

– Pyrimme minimoimaan käytettävän teräksen määrän tuotteissamme kuten myös hitsauksen määrän, jolloin tuotteemme olisi mahdollisimman vähäpäästöinen. Tavoitteet yrityksemme hiilijalanjälkeen liittyen ovat vahvasti yhteydessä sertifioidun ISO 14001 -ympäristöjärjestelmämme tavoitteisiin. Kehittämällä toimintaamme pyrimme saavuttamaan vahvan jalansijan vihreän siirtymän investoinneista, Tiippana sanoo.

PREMEKON OY ON YKSITYISESSÄ OMISTUKSESSA OLEVA METALLIALAN YRITYS, JOKA ON ERIKOISTUNUT TEOLLISUUDEN HOITOTASOJEN JA PORRASTORNIEN VALMISTUKSEEN. PREMEKONIN ERIKOISALAA OVAT HOITOTASOJEN KOKONAISTOIMITUKSET: MITTATILAUSTYÖNÄ 3D-SUUNNITTELUSTA AINA ASENNUKSEEN SAAKKA. YRITYS TYÖLLISTÄÄ TÄLLÄ HETKELLÄ NOIN 100 HENKILÖÄ JA SILLÄ ON AJANMUKAISET TOIMISTO- JA TUOTANTOTILAT JOUTSENON TEOLLISUUSALUEELLA LAPPEENRANNASSA.

PREMEKON