Lappeenrannan Asuntopalvelu

Vuokranantaja vihreämmän asumisen asialla

LAPPEENRANNAN ASUNTOPALVELU OY HALUAA VIEDÄ ASUKKAITAAN JA KOTIKAUPUNKIAAN KOHTI HIILINEUTRAALIA HUOMISTA.

Noin 200 kohdetta, 300 rakennusta, 5 000 vuokra-asuntoa ja 8 000 asukasta – nämä luvut kuvaavat Lappeenrannan Asuntopalvelun toimintaa. Yhtiö on iso vuokranantaja sekä merkittävä kiinteistönomistaja, joka haluaa toimillaan olla aktiivisesti mukana vähentämässä asumisen päästöjä.

– Yhtiönä olemme sitoutuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2025 mennessä 50 prosentilla ja vuoteen 2033 mennessä 80 prosentilla, Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n toimitusjohtaja Martti Mäkelä kertoo.

Kesällä 2020 valmistui Asuntopalvelun ensimmäinen maalämpökohde, uusi kerrostalo Liesharjunkatu 6:een. Syksyllä 2020 Asuntopalvelu otti ison askeleen myös siirtyessään seitsemän Joutsenon Pulpin alueella sijaitsevan kerrostalon lämmityksessä maakaasusta pellettiin. Vuoteen 2025 mennessä Asuntopalvelu on myös sitoutunut luopumaan kokonaan öljylämmityksestä taloissaan.

Uudisrakennuksissa ja peruskorjauksissa Asuntopalvelu pyrkii tekemään kestävää laatua.

– Pyrimme myös jatkamaan talojen elinkaarta jatkuvalla huollolla ja riittävillä korjaustoimenpiteillä. Asuntojen tyhjäkäynnin vähentäminen on sekin osa ympäristöystävällistä ajattelua.

Arjen energiansäästön kannalta avainasemassa ovat kuitenkin asukkaat.

– Kannustamme heitä esimerkiksi fiksuun vedenkäyttöön sekä lajittelemaan jätteet. Näin voimme yhdessä asukkaiden kanssa säästää luonnonvaroja, Mäkelä sanoo.

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy on kaupungin omistama yhtiö, joka tuottaa ja omistaa vuokra-asuntoja. Asuntopalvelu hallinnoi 5 000 kerros-, rivi- ja pientaloasuntoa, joissa on yhteensä yli 8 000 asukasta.

Lappeenrannan asuntopalvelu