Wimao | Greenreality

Lappeenrantaan rakentuu maailmankin mittakaavassa ainutlaatuinen kiertotaloustehdas.

Wimao Oy

Wimao

Wimao Oy

Ekologiset komposiitit ja komposiittimateriaalit

Yritys

Wimao suunnittelee ja valmistaa ekologisia biokomposiittituotteita ja -materiaaleja. Kaikki raaka-aineet ovat lähtökohtaisesti kierrätysmateriaaleja. Työskentelemme kiertotalouden edistämiseksi tavoitteenamme jätteetön maailma. Etsimme koko ajan uusia tapoja hyödyntää erilaisia raaka-aineita ja kierrätysmateriaaleja sekä maksimoida raaka-ainetehokkuus ja kiertotalouden edistäminen materiaalien uudelleenkäyttöä lisäämällä.

Raaka-aineet

Ekologisten komposiittituotteiden pääraaka-aineet ovat kierrätetyt muovi ja puukuitu, mutta raaka-aineeksi soveltuvat kaikenlaiset kierrätyskuidut kuten tekstiilikuidut, puu-, paperi- ja kartonkipohjaiset kuidut sekä erilaiset synteettiset-, mineraali-, nano-, mikro-, lasi- ja hiilikuidut, muut vastaavanlaiset kuidut sekä erilaiset polymeerit. Lisäksi seosta voidaan täydentää erilaisilla vaahdotus-, palonesto- ja muilla lisäaineilla lopullisten ominaisuuksien muokkaamiseksi.

Valmistus

Wimao valmistaa biokomposiittituotteita patentoidulla ekstruusiopuristus-menetelmällä. Teknologialla on lukuisia hyviä ominaisuuksia verrattuna kilpaileviin teknologioihin, kuten ympäristöystävällisyys, kustannustehokkuus ja lopputuotteen erinomainen muotoiltavuus. Prosessi on joustava ja mahdollistaa suuren kuitupitoisuuden lopputuotteessa, ja myös vaikeasti kierrätettäviä materiaaleja pystytään hyödyntämään. Tuotteen materiaaliominaisuuksia voidaan muokata monipuolisesti. Menetelmän käyttökohteet ovat lähes rajattomat, ainoastaan suuret 3D-tuotteet ovat haastavia.

Tuotteet

Biokomposiittimateriaaleillamme voidaan korvata muovia, puuta, lasikuitua tai betonia eri tuotteissa ja komponenteissa kilpailukykyisesti. Tuoteominaisuudet ovat räätälöitävissä muuttamalla raaka-aineen reseptiä, eli jakeiden sekoitussuhteita. Monipuolisten muodonantomahdollisuuksien ansiosta sovelluskohteita on lukuisilla eri toimialoilla, kuten esimerkiksi aujoneuvo-, rakennus-, pakkaus- ja logistiikka- sekä sähköteknisessä teollisuudessa.

Biokomposiitista valmistettu maalikaukalo Biokomposiitista valmistettu piirilevykotelo

 

Ekologisuus

Tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä sekä edullisia kehittää ja valmistaa. Keskimäärin jokainen valmistettu tonni ekologista komposiittituotetta säästää tonnin verran kasvihuonekaasupäästöjä. Teknologiallamme pystytään hyödyntämään sellaisia raaka-aineita, joita olisi muuten vaikea kierrättää. Näin mahdollistetaan että esimerkiksi puu ja fossiiliset raaka-aineet pysyvät materiaalikäytössä mahdollisimman pitkään eikä niitä polteta energiaksi.

Valmistusprosessi on vähäpäästöinen, sen hyötyjä ovat mm. hyvä energiatehokkuus, matala hiili- ja vesijalanjälki sekä kierrätysmateriaalien tehokas hyödyntäminen.

Suunnittelu ja tuotekehitys

Suunnittelupalvelumme auttaa kaikissa tuotteisiin liittyvissä asioissa, liittyipä se sitten raaka-ainereseptiin, tuotteen ominaisuuksiin tai muotoiluun. Tarjoamme myös erilaiset testaukset tuotteelle. Tuotekehitys- ja testikappaleiden valmistaminen on kustannustehokas vaihtoehto myös muihin menetelmiin verrattuna.

Jos olet kiinnostunut kokonaan uudesta tuotteesta, joka on valmistettu biokomposiitista, otamme haasteen vastaan. Olemme mukana kaikissa tuotekehityksen vaiheissa ensimmäisestä tarvemäärittelystä testaukseen ja tuotannon suunnitteluun asti.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.