Etelä-Karjalan Jätehuolto | Greenreality

Kierrätyspalveluja kehittämällä yhä suurempi osuus kotitalousjätteistä saadaan ohjattua materiaalihyötykäyttöön.

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy

Etelä-Karjalan Jätehuolto

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy

Etelä-Karjalan Jätehuolto - asukkaiden liittymä kiertotalouteen

ETELÄ-KARJALAN JÄTEHUOLTO HUOLEHTII YHDEKSÄN KUNNAN KOTITALOUKSIEN JÄTTEET HÖYTYKÄYTTÖÖN.

Yli puolet yhdyskuntajätteestä kierrätetään materiaalina ja loput hyödynnetään pääasiallisesti energiantuotannossa. Jätteiden vastaanotto ja käsittelytoiminnot on keskitetty Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen, Etelä-Karjalan kiertotalouden sydämeen.

Kotitalouksien biojätteistä valmistetaan Kukkuroinmäen biokaasulaitoksella puhdasta, paikallista liikennepolttoainetta, BIG-biokaasua. Biojätteet ja jätevedenpuhdistamojen lietteet käsitellään biokaasulaitoksella hapettomissa olosuhteissa, jolloin niistä muodostuu biometaania. Puhdistuksen ja jalostuksen jälkeen tämä eloperäisistä jäteraaka-aineista valmistettu tuote soveltuu mainiosti niin kaasukäyttöisten henkilöautojen kuin raskaan kalustonkin polttoaineeksi, esimerkiksi monet bussit ja merkittävä osa maakunnan jäteautoista kulkevat biokaasulla. BIG-Biokaasua voi tankata Etelä-Karjalassa viideltä tankkausasemalta, tankkausverkosto ulottuu Luumäeltä Lappeenrannan ja Imatran kautta Parikkalaan asti.

Ekopisteistä ja kiinteistöjen keräysastioista kerätyt pakkausjätteet, muovi-, kartonki- ja lasipakkaukset sekä pienmetalli hyödynnetään uusien pakkausten ja tuotteiden valmistuksessa. Palveluja kehitetään jatkuvasti: Etelä-Karjala on ollut edelläkävijä muovipakkausten kiinteistökeräyksessä, ja esimerkiksi Hyödyksi! -monilokeroastiamme kierrätettäville jätteille on suosittu. Tehokkaan lajittelun jälkeen jäljelle jäävä kierrätyskelvoton kuivajäte hyödynnetään jätevoimalassa kaukolämmön- ja sähköntuotannossa.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.