Lappeenrannan kaupunki | Greenreality

Strategiana vihreä tulevaisuus.

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenranta

Vihreä Lappeenranta

Lappeenrannan strategisena tavoitteena on toimia uusiutuvan energian ja puhtaan elinympäristön mallikaupunkina. Kaupunki tukee yrityksiä tuotekehitystyön pilottialustana tarjoten yrityksille maan parhaat kokeiluympäristöt. Aktivoimme kuntalaisia ottamaan käyttöön uusinta teknologiaa ja toimimaan edelläkävijänä ympäristöä säästävässä toiminnassa.

Lappeenranta-Imatran kaupunkiseudun ja valtion yhteisen kasvusopimuksen kärkiteema on hiilineutraaliuden ja kiertotalouden yritysratkaisut. Hallituksen kärkihankkeiden mukaista kasvua haetaan erityisesti elinkeinoelämän ja korkeakoulujen välisen yhteistyön kautta.

Energiaan erikoistunut Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT), reipas innovatiivinen toimintaympäristö, hymyilevä ja osaava työvoima sekä hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista.

Me 73 000 lappeenrantalaista kehitämme Lappeenrannasta kestävän kehityksen mallikaupunkia ja pyrimme demonstroimaan ympäristö- ja energiaratkaisujen toimivuutta pohjoisissa olosuhteissamme. Yliopistomme ansiosta kaupunkiimme sijoittuu huipputeknologiaosaamista ja 8 miljoonaa tiuhaan vierailevaa naapuria varmistavat matkailupalvelujen jatkuvan kasvun.

Suomen ilmastopääkaupunki Lappeenranta

  • Lappeenranta on metsäteollisuuden tutkimuksen, 2. sukupolven biopolttoaineen, energiatehokkuuden ja palvelujen kaupunki
  • ilmasto-ohjelman tuloksena on jo nyt kaupungissa saavutettu vuodelle 2020 asetettu tavoite, kun kasvihuonekaasupäästöjä on vähennetty vuosien 1997-2014 välillä 38 %. Edelleen hiilineutraalina Hinku-kaupunkina vuoteen 2030 valtuusto on asettanut tavoitteeksi 80 %:n vähennyksen vuodesta 2007.
  • Sitran ja paikallisten avaintoimijoiden kanssa yhteistyössä valmisteltu resurssiviisauden tiekartta ohjaa ympäristölähtöistä kehittämistyötä. Tavoitteena: Puhdas vesi ja ilma, ei päästöjä.
  • Kaukaan Voiman biovoimalaitoksen myötä Lappeenrannassa käytetystä sähköstä yli 40 % ja kaukolämmöstä yli 50 % tuotetaan hiilidioksidivapaasti
  • Paikallisliikenteen bussien käyttäjämäärät ovat olleet usean vuoden kasvussa. Lappeenranta nimettiin vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi
  • Lappeenrannan teknillisen yliopisto (LUT) on Suomen suurin energia-alan yliopisto (40 %). Lappeenrannassa Skinnarilassa on Suomen vihrein kampus

Kasvatamme kaupunkiseutumme energiaklusteria jatkuvasti ja olemme valmiita toimimaan sinunkin kestävän kehityksen kenttänäsi.

Lappeenrannan kaupunki on menestyksellisesti palkittu  WWF:n ilmastopääkaupunki –kampanjassa sekä vuosina 2014 että 2016. Kampanjan tarkoituksena on lisätä uusiutuvan energian investointeja. Lue lisää aiheesta täältä!

Tervetuloa vihertämään!

 

 

 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.