Lappeenrannan Energia | Greenreality

Kaukolämmössä uusiutuvien polttoaineiden osuus on 2/3 ja hiilidioksidipäästöt yli 50% pienemmät kuin Suomessa keskimäärin.

Lappeenrannan Energia Oy

Lappeenrannan Energia

Lappeenrannan Energia Oy

Uusiutuvien energialähteiden kannattaja, puhtaan vesituotannon ja ympäristöystävällisen vedenpuhdistuksen edelläkävijä

Lappeenrannan Energian arjessa asiakkaiden ja ympäristön hyvinvointi on mukana monella eri tavalla. Haluamme tehdä osamme matkalla kohti puhtaampaa elinympäristöä seudullamme, kun tarjoamme sähkönsiirtoa, lämpöä ja vettä asiakkaillemme. Huomioimme vihreät arvot ja valinnat toteuttaessamme niin pieniä kuin suuria investointeja.

Lappeenrannan Energian energiatuotannon uusiutuvien kotimaisten energialähteiden osuus ylittää kirkkaasti valtakunnan keskitason. Noin 85 prosenttia Lappeenrannassa tarvittavasta kaukolämmöstä tuotetaan Kaukaan Voiman biovoimalassa. Hiilidioksidivapaata kaukolämpöä hankimme Joutsenosta Advenin voimalaitokselta ja tuulienergiaa Suomen Hyötytuulelta. Rauhan hybridienergiayksikössämme lämpöä tuotetaan alueelle maalämmön, aurinkoenergian ja maakaasun yhdistelmällä.

Asiakkaillemme suosittelemme lämpimästi osakasyhtiömme Väreen vihreitä energiaratkaisuja. Olimme ensimmäisiä energiayhtiöitä Suomessa, jotka ostivat aurinkoenergian ylijäämäsähköä pientuottajiltaan eli kotitalouksilta ja Väre jatkaa tätä palvelua asiakkaillemme 1.1.2019 alkaen.

Ensimmäinen oma aurinkovoimalamme käynnistettiin Simolantien toimipisteessämme toukokuussa 2016 ja se tuottaa sähköä oman toimipisteemme tarpeisiin. Suosittelemme asiakkaillemme omaan aurinkosähkön tuotantoon osakasyhtiömme Väreen aurinkopaneelipaketteja.

– Toimimme tarvittaessa energia-alan yritysten “koealustana”. Muun muassa Tietokoura on kehittänyt ohjelmistojaan meidän toimintaympäristössämme, kertoo toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen. Yksi pilotti on Rauhan hybridienergiayksikkö, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Tuotamme ja jakelemme vuorokaudessa asiakkaillemme yli 15 000 kuutiota laadukasta talousvettä. Puolet vedestä tuotetaan tekopohjavetenä suoraan Saimaasta ja puolet alueen pohjavedestä. Jätevettä puhdistamme noin 15 000 kuutiota vuorokaudessa. Parhaillaan suunnittelemme Euroopan parhaimpaan puhdistustulokseen yltävää jätevedenpuhdistamoa Lappeenrannan Hyväristönmäkeen.

Tutustu vihreän energian hankkeisiimme sekä niiden vaikutuksiin puhtaampana energiana ja vetenä seudullamme:

Aurinkoenergiaa omalla voimalalla

Aitoa omaa aurinkoenergiaa kotiin ja yritykseen 

Hiilidioksidivapaata lämpöä Joutsenoon

HYVÄ – Euroopan paras jätevedenpuhdistamo

Kaukaan Voiman biovoimalaitos

Lähienergiaa Rauhaan

Suomen ensimmäinen vihreä huvivenesatama Lappeenrantaan

Tutustu meihin lisää verkkosivuillamme lappeenrannanenergia.fi  ja seuraa meitä myös somessa.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.