Lappeenrannan Energia | Greenreality

Kaukolämmössä uusiutuvien polttoaineiden osuus on 2/3 ja hiilidioksidipäästöt yli 50% pienemmät kuin Suomessa keskimäärin.

Lappeenrannan Energia Oy

Lappeenrannan Energia

Lappeenrannan Energia Oy

Ympäristöystävällisen energia- ja vesituotannon edelläkävijä

Lappeenrannan Energian arjessa asiakkaiden ja ympäristön hyvinvointi on mukana monella eri tavalla. Haluamme tehdä osamme matkalla kohti puhtaampaa elinympäristöä seudullamme, kun tuotamme ja tarjoamme sähköä, lämpöä ja vettä asiakkaillemme. Huomioimme vihreät arvot ja valinnat toteuttaessamme niin pieniä kuin suuria investointeja.

Lappeenrannan Energian energiatuotannon uusiutuvien kotimaisten energialähteiden osuus ylittää kirkkaasti valtakunnan keskitason.  Noin 80 prosenttia Lappeenrannassa tarvittavasta kaukolämmöstä tuotetaan Kaukaan Voiman biovoimalassa. Hiilidioksidivapaata kaukolämpöä hankimme Joutsenosta FC Powerin voimalaitokselta ja tuulienergiaa Suomen Hyötytuulelta. Rauhan hybridienergiayksikössämme lämpöä tuotetaan alueelle lämpöä maalämmön, aurinkoenergian ja maakaasun yhdistelmällä.

Sähköasiakkaillemme myymme perussähkötuotteidemme lisäksi EKOenergia-sertifioituja Metsävoima ja Tuulivoima -tuotteita. Olimme ensimmäisiä energiayhtiöitä Suomessa, jotka ostavat aurinkoenergian ylijäämäsähköä pientuottajiltaan eli kotitalouksilta.  Ensimmäinen oma aurinkovoimalamme käynnistettiin Simolantien toimipisteessämme toukokuussa 2016 ja tuottaa sähköä oman toimipisteemme tarpeisiin. 

Tarjoamme asiakkaillemme omaan aurinkosähkön tuotantoon aurinkopaneelipaketteja osamaksurahoituksella ja avaimet käteen -periaatteella. Paneeleillamme on 25 vuoden tehontuottotakuu. Lisäksi järjestelmässä on kaikki valmiudet energian varastointiin ja älykkääseen energiakuormien ohjaukseen. 

Tuotamme ja jakelemme vuorokaudessa asiakkaillemme yli 14 000 kuutiota laadukasta talousvettä. Puolet vedestä tuotetaan tekopohjavetenä suoraan Saimaasta ja puolet alueen pohjavedestä. Jätevettä puhdistamme noin 15 000 kuutiota vuorokaudessa. Parhaillaan suunnittelemme Euroopan parhaimpaan puhdistustulokseen yltävää jätevedenpuhdistamoa Lappeenrannan Hyväristönmäkeen.

Tutustu vihreän energian hankkeisiimme sekä niiden vaikutuksiin puhtaampana energiana ja vetenä seudullamme:

Aurinkoenergiaa omalla voimalalla

Aitoa omaa aurinkoenergiaa kotiin ja yritykseen 

Hiilidioksidivapaata lämpöä Joutsenoon

HYVÄ – Euroopan paras jätevedenpuhdistamo

Kaukaan Voiman biovoimalaitos

Lähienergiaa Rauhaan

Suomen ensimmäinen vihreä huvivenesatama Lappeenrantaan

Tutustu meihin lisää verkkosivuillamme lappeenrannanenergia.fi  ja seuraa meitä myös somessa.