Lappeenrannan Yritystila | Greenreality

Rakennusten ympäristökuormituksen vähentäminen on monen tekijän summa.

Lappeenrannan Yritystila Oy

Lappeenrannan Yritystila

Lappeenrannan Yritystila Oy

Yritystila vähentää kiinteistömenoja kestävän kehityksen keinoin

Lappeenrannan Yritystila etsii Greenreality Networkistä kiinteistökehitykseen soveltuvia kestävän kehityksen innovaatioita

Lappeenrannan Yritystila Oy:llä on yhteensä yli 77 500 m2 erilaisia toimitiloja. Yksi kiinteistöjen suurimmista menoeristä on energia.
– Seuraamme kulutusta ja olosuhteita erilaisten muuttujien avulla. Muuttujien on oltava sellaisia, että mittaustulokset voidaan muuttaa euroiksi, sanoo kiinteistöjohtaja Timo Hämäläinen.

Talotekniikka- ja olosuhdemittausohjelmien avulla seurataan muun muassa lämmitystä, valaistusta, sisäilman lämpötilaa ja laatua sekä kiinteistöjen melutasoa. Samalla saadaan selville kiinteistöjen hiilijalanjälkeen, ekologiseen jalanjälkeen, materiaalihäviöihin ja vuokralaisten hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä.

Kulutusta ja kustannuksia pienentävillä toimenpiteillä vähennetään myös rakennusten ympäristökuormitusta.

Toimenpiteillä pyritään myös oleellisesti parantamaan toimitilojen käytettävyyttä sekä työskentely- ja toimintaympäristöjä.
– Aurinkoenergian käyttöäkin pohditaan, mutta se on vielä alkutekijöissään, sanoo Hämäläinen.

Lappeenrannan kaupungin kautta Yritystila on mukana Resurssiviisas kaupunki –ohjelman toteuttamisessa. Resurssiviisaiden kaupunkien tavoitteena on vähentää ilmastopäästöjä, jätettä ja luonnonvarojen käyttöä sekä vahvistaa samalla alueensa taloutta ja kilpailukykyä.

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.