LUT-yliopisto | Greenreality

Tutkii, opettaa, tuottaa ja käyttää uusiutuvaa energiaa.

LUT-yliopisto

LUT-yliopisto

LUT-yliopisto

Vihreää tutkimusta vihreällä kampuksella

Yliopistona tehtävämme on tieteen keinoin etsiä ratkaisuja ihmiskunnan kohtalonkysymyksiin, joista yksin suurimmista on ilmastonmuutos. Tavoitteemme on rakentaa täysin uusia energiajärjestelmiä, joissa energia on päästötöntä, edullista ja riippumatonta.

Trailblazer-strategiamme ydin on neljä globaalia kysymystä: Poltammeko kaiken loppuun? Jätämmekö ihmiskunnan kärsimään pilaamastaan vedestä? Hautaammeko tulevaisuutemme jätteiden mukana? Annammeko Euroopan taantua maailman takapihaksi? Vastaus on: Emme. Näytämme tietä uudisraivaaja-hengessä. Olemme maailman 600 parhaan yliopiston sekä lisäksi parhaiden nuorten yliopistojen joukossa (Times Higher Education). Olemme kooltamme kompakti ja toiminnaltamme keskittynyt. Yhdistimme tekniikan ja talouden edelläkävijänä jo vuonna 1969. Kansainvälinen tiedeyhteisömme koostuu 6500 opiskelijasta ja asiantuntijasta.

Panostamme ympäristön hyvinvointia edistävään tutkimukseen ja tuemme globaalia, kansallista ja alueellista kestävää kehitystä kouluttamalla ympäristötietoisia akateemisia asiantuntijoita ja päättäjiä.

Green Campus on ajattelu- ja toimintatapamme, jonka mukaisesti hyödynnämme poikkitieteellistä tutkimustamme ja opetustamme ympäristökuormituksen pienentämiseksi ja energiatehokkuuden lisäämiseksi.

Huomioimme ympäristövastuun kaikessa toiminnassamme: tieteellisessä tutkimuksessa, akateemisessa koulutuksessa, yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa ja tukitoiminnoissa. Olemme Suomen ensimmäinen yliopisto, jolla on kaiken toiminnan kattava, ISO 14001 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä.

Puhdas energia ja vesi, kiertotalous sekä kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys ovat avainkysymyksiä, joihin LUT etsii ratkaisuja tekniikan ja talouden osaamisella.

Näytämme tietä

  • Valtaosin uusiutuviin lähteisiin perustuvat energiaratkaisut
  • Jätteetön maailma, ainoastaan kiertävää raaka-ainetta
  • Puhdasta vettä kaikille
  • Uudet kestävän kehityksen liiketoimintamallit
  • Uutta vihreän kasvun yrittäjyyttä Euroopan kirittämiseksi

Lisätietoja: www.lut.fi

 

Tilaa uutiskirje

ja pysyt kartalla tulevaisuuden vihreän teknologian kehityksestä ja Greenreality Networkin kuulumisista sekä
saat tietoa kestävän arjen asioista.